NRK Meny
Normal

- Heftigste jeg har sett!

Etter å ha overvært pressevisningen av den norske animasjonsfilmen "Elias og Kongeskipet", er ikke Sivert (8) i tvil: Dette var heftige saker!

Sivert har sett Elias-filmen
Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Historien om den tapre redningsskøyta Elias fortelles med spesielt de mellomstore barna for øye, så en åtteårings reaksjoner burde treffe kliss i målgruppa.

- Jeg syns at filmen er veldig godt laget og det er kjempekult at den er norsk og handler om norske ting. Pappa som er fra Nord-Norge fikk visst frysninger, men det gjorde ikke jeg! Jeg synes bare den var råkul - litt skummel, men mest bare spennende!

Norsk nybrott

Animasjonsfilmen representerer et langt og dristig sprang videre for norsk film, og lykkes med det meste. Målgruppen er godt siktet inn, bl.a. med originalmusikk av Alejandro, Samsaya og Noora Noor:

- De truckene var veldig god til å breike, og musikken var kul. Jeg ville vært Kaptein Krutt, for hun hadde så mange kule militærgreier. Eller Elias.

 

 

Elias på Helgeland
Foto: Filmkameratene / SF Norge

Stort potensiale

Noen av scenene i filmen har prospektkort-vakre bilder av en lett modifisert nordlandsk skjærgård, og turistnæringen i Nord-Norge bør benytte de muligheten som Elias-filmen vil bringe med seg. Her er videreutnyttelsespotensialet skyhøyt!

Endelig en norsk film som tør å satse - og vinner! Eller som Sivert sier det:

- Dette er den heftigste data-filmen jeg noengang har sett!