NRK Meny
Normal

- Har stjålet Oasis-låter!

Liam Gallagher anklager sin bror Noel for å ha tatt gamle Oasis-låter til sitt kommende album.

Noel og Liam Gallagher har hatt sin siste krangel som Oasis.

Noel og Liam Gallagher er godt kjent for å krangle. Nå hevder Liam at Noel har stjålet Oasis-låter

Foto: Scanpix/AFP

Noel Gallagher i Oasis

Noel Gallagher anklages av sin bror for å ha stjålet Oasis-låter.

Foto: P3TV / NRK
Beady Eye

Liams nye band Beady Eye. Blir de større enn Oasis?

Foto: Promo
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Brødrene har ikke snakket sammen siden krangelen de hadde etter den siste Oasis-konserten i Frankriket i 2009. Noe som førte til at bandet ble oppløst.

Uansett, nå tror altså Liam at han har hørt over halvparten av låtene på det kommende soloalbumet til Noel - som ventes i løpet av året. Krangelen brødrene i mellom vil ingen ende ta.

- Jeg har hørt den forbanna skiva hans, for jeg har sunget på halve av den i Amerika under Dig out your soul-turneen vår. Han rappet noen av låtene fordi han ville ha de på soloalbumet sitt, sier Liam til Uncut i følge Dailystar.

- Sivilisert og voksent

Den frittalende vokalisten har heller ikke stor tro på Noel som liveartist.

- Jeg er sikker på at det vil bli veldig sivilisert og voksent. En slik konsert som du kan stryke kinnet ditt til, sier han ironisk.

Noel på sitt beste

Den tidligere manageren til Oasis, Alan McGee, har imidlertid større tro på prosjektet. Han har nylig uttalt seg om det kommende soloalbumet. Og skal vil ta ham på ordet, kan vi vente oss et nytt (What`s the story) Morning glory.

- Jeg har hørt albumet, og jeg kan si det blir magisk. Det er nedtonet og har tre massive låter i samme stil som ”Don`t look back in anger”. Jeg vil hevde det er det beste han har gjort siden Morning Glory.

Større enn Oasis

Selv er Liam Gallagher aktuell med nye band, Beady Eye, hvor også de resterende medlemmene av Oasis er med. Han hevder, i et intervju med the Sunday Times i 2010, at Beady Eye vil bli større enn Oasis.

- Det blir større enn Oasis. Jeg tviler ikke på musikken vår, det gjør jeg heller ikke om meg selv, sa han før han la til:

- Det er skikkelig rock & roll. Oasis var et popband i forhold til det vi gjør nå.

Les også:

Kulturstrøm

 • Ny plate med Esbjörn Svensson Trio

  Ti år etter at den svenske jazzpianisten Esbjörn Svensson omkom og hans internasjonalt anerkjente trio «EST» ble historie, kommer det ut et livealbum med opptak fra en konsert i Barbican Centre i London i 2005. Trioen turnerte på denne tida over hele verden og har fortsatt en helt spesiell posisjon blant jazzelskere. Mer på All About Jazz

  EST
 • Toppnavn til ny jazzfestival

  Floraen av norske jazzfestivaler får et nytt tilskudd. Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll, Eivind Aarset, Ellen Andrea Wang og John Pål Inderberg står på programmet til den aller første Nesodden Jazzfestival, skriver Jazzinorge

  Ellen Andrea Wang
  Foto: Fred Olav Vatne / NRK