- Gleder meg stort!

Dan Børge Akerø er glad for å være tilbake på lørdagsskjermen med en ny runde av Den store Klassefesten - den sjette i rekken.

Dan Børge Akerø
Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Quiz: Hvor godt kjenner du Dan Børge Akerø?

Se bilder fra Dan Børges karriere!

 

Serien har vist seg som et meget sterkt kort på NRKs lørdagskvelder, og Dan Børge er stolt over å få være en del av et underholdningsprogram av dette formatet:

Klassefesten-studio

Snart kommer festgjestene!

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

- Klassefesten er et veldig bra utgangspunkt for å ta gjestene og seerene med på en nostalgisk reise til sine respektive barne- og ungdomsår: Det er lett å kjenne seg igjen i tidskoloritten og morsomt å bli presentert for alle småtingene som minner oss om vår egen oppvekst. Slik er programmet veldig lett å bli engasjert i, også for alle oss som jobber med det!

Slitesterkt konsept

Det er laget over femti programmer i serien som nå entrer sin sjette runde. Og siden ingen av gjestene kan inviteres mer enn én gang, har antallet gjester rundet hundre. Dan Børge er allikevel ikke redd for å gå tom for deltagere:

- Programmet er ikke uslitelig, men det er veldig slitesterkt. Det som er hyggelig nå, er at konseptet har fått satt seg så solid hos publikum at vi kan tillate oss å ta inn nye og spennende deltagere. Denne gangen har vi bl.a. fått med oss forfatterne Anne B Ragde og Unni Lindell, og senere i serien byr vi på en meget spennende gjesteliste, sier en offensiv og engasjert Dan Børge.

Vil bli størst

I forrige uke var Dan Børge ute i rikspressen med en mild refs av sine NRK-overordnede som han mente hadde vært litt løsmunnet på Klassefestens vegne:

Dan Børge Akerø

Dan Børge er klar med nye leker

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

- Jeg ble litt forbanna da NRK-ledelsen gikk ut og så og si forhåndsbestilte et seertall på over millionen. Man må ikke glemme at det aldri har vært et så bredt og bra TV-underholdningstilbud som nå, så å innkassere store seertall på forhånd er dumdristig. Målet vårt er lage et så bra program at vi blir størst på lørdagskvelden - så får det bli opptil andre å fintelle i etterkant

Lekende nostalgi

Det er uansett sikkert at med Dan Børge Akerø og Den Store Klassefesten spiller NRK ut ett av sine aller beste underholdningskort, og publikum bør kunne glede seg stort til vinterens lørdagskvelder i selskap med spennende gjester:

- Amerikanerne sier: ”If it works, don’t fix it!”, og vi gjør derfor ingen store endringer på konseptet , men inviterer seerne til en lekfull tur ned Memory Lane sammen med våre gjester og deres klassekamerater, avslutter Dan Børge Akerø.

 

Kulturstrøm

  • Twitter samarbeider med Kirkens SOS

    Twitter inngår samarbeid med Kirkens SOS om en ny løsning som oppfordrer personer i en vanskelig situasjon om å søke hjelp. Personer som bruker søkeord som forbindes med selvmord vil fra fredag få en oppfordring om å søke hjelp, skriver NTB.

  • GoT-skaperne lager Lovecraft-film

    Duoen bak «Game of Thrones», David Benioff and D.B. Weiss, tar tak i noe det har vært mumlet om lenge i Hollywood: Å lage film om H.P. Lovecraft. Det blir en thriller, hvor skrekk-forfatterens utenomjordiske kreaturer blir virkelige, skriver Variety..

    H.P. Lovecraft, portrett tatt i juni 1934
    Foto: Lucius B. Truesdell / Wikimedia Commons