NRK Meny
Normal

- Fortsett å rapportere

- Mediene må fortsette å fokusere på verdens konfliktområder, sier Ellen Hofsvang, som var samboeren til Dagbladet-journalisten Carsten Thommasen.

Carsten Thomassen

MISTET LIVET: Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen ble drept i angrepet på Serena Hotel i Kabul den 14. januar i år.

Foto: Even Bast / AP

  Hør denne og flere saker fra Detektor på P2 her

Midt i sorgen etter Thomassen, peker Hofsvang på det faktum at det først og fremst er de lokale journalistene i de ulike konfliktområdene i verden som blir drept, såret og forfulgt.

- Han jobbet mye med konfliktområder, og dette er noe norske medier burde dekke bedre. Men det er først og fremst viktig at det finnes lokale journalister som gjør en jobb for å få ut informasjon, sier Ellen Hofsvang.

Sjelden at vestlige journalister blir drept

Den internasjonale journalistføderasjonen IFJ setter årlig opp en liste over medieansatte som er drept på jobb. I 2007 var det 135 drepte på denne lista, men ingen av dem hadde vestlige navn.

I forbindelse med begravelsen ba Carsten Thomassens familie i samarbeid med Dagbladet om at man i stedet for blomster kunne gi et bidrag til et fond for å gjøre jobben til lokale journalister i konfliktområder tryggere.

Samlet inn 170 000 kroner

- Hvis vi kan bruke denne anledningen til å gjøre jobben litt sikrere for de lokale journalistene, og få litt bedre journalistikk ut fra disse områdene, så er det en riktig ting å gjøre, sier Ellen Hofsvang.

Initiativet fikk stor oppslutning. Etter begravelsen hadde det kommet inn drøyt 170 000 kroner til fondet.

Flere kulturnyheter