Hopp til innhold

- Dommerne bør passe seg!

Jenny Jenssen raser over dommernes stemmegivning etter at de for annen gang ikke ga poeng til Sogns. Samtidig vant dansebandet nok en gang publikums stemme.

Jenny Jenssen og Sogns
Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Dansebanddronninga undrer seg over at dommerne er så til de grader i utakt med resten av folket, og påpeker at Sogns i begge sendingene så langt har kapret publikumsstemmene. Men dommernes hjerter viser seg langt vanskeligere å erobre for dansebandet fra Dokka.

Engasjert trener

Tore strømøy, Sogns, Jenny Jenssen, Benedicte Brænden og Christian Ingebrigtsen

En indignert Jenny

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Med et høylydt trener-engasjement á la Nils Arne Eggen, raser Jenny over det hun mener er en klar desavuering av dansebandkulturen.:

- Det er solide folk i dommerpanelet, men hvorfor er det ingen representanter for den mer folkelige delen av musikklivet? Jeg ville for eksempel aldri ha begitt meg ut på å dømme i en hip-hop-konkurranse!

Trener Jenny påpeker at når ”gutta hennes” har fått kritikk etter en opptreden, har de vært raske med å gripe fatt i kritikken og gjort noe med det, men uten å høste frukter av arbeidet:

- Når dommerne ser forandringer, så mener jeg at det må gi uttelling. Dette er ikke surmaget ment fra meg, men jeg mener at dommerne kunne ha gitt tilbakemeldinger med større substans enn at gitaristen ikke spiller rocka nok!

Solid konsept

Marianne Antonsen tar kritikken med stor ro, og er oppriktig glad for at Jenny viser et ekte engasjement på vegne av sine elever:

HC Andersen, Marianne Antonsen og Lage Fosheim

Er dommerne på ville veier?

Foto: NRK

- Det er både rett og rimelig med en engasjert trener, og Jenny er herlig dedikert til Sogns. Men å påstå at dommerne favoriserer enkelte genrer er en påstand som faller på sin egen urimelighet. I Lyden av Lørdag er det to instanser som gir poeng, nemlig fagjuryen og publikum, og disse to skal virke gjensidig korrigerende på hverandre. Konseptet betinger at det kåres tre vinnere i hvert program – og da må det nødvendigvis også kåres tre tapere. Men tabellsystemet mener jeg er en god garanti for å få et så bredt forankret resultat som mulig. Men det er jo helt naturlig at ingen trenere liker å tape.

Meddommer Lage Fosheim sier seg enig i Mariannes uttalelser, og legger til:

- Vi prøver å vurdere hver kamp for seg, og må være ærlige på hvem vi synes kommer best ut. Våre stemmer går til den eller dem vi synes har vunnet hver enkeltstående kamp. Og publikum tar uansett aldri feil!

Marianne påpeker for øvrig at publikum også dømmer fra kamp til kamp, og at i den innledende runden ble Ida Jenshus kåret som publikumsvinner:

- Det er jo faktisk publikum som bestemmer hvorvidt det skal kåres en vinner eller om det skal bli uavgjort, så sånn sett har vi i fagjuryen en mer underordnet rolle. Dessuten må jeg få minne både Jenny og alle andre på at publikum var helt enige med dommerne i to av tre kamper sist lørdag.

 

Jenny Jenssen

Jenny byr på kamp

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Opplegget klart

Hvorvidt disse uttalelsene kommer til å dempe temperaturen i Sogns-leiren, er lite trolig, for Jenny akter å bruke situasjonen på en måte som burde gi opponent Thomas Brøndbo og trener Jørn Hoel litt av hvert å tenke på:

- Treningsopplegget for denne runden er satt og kommer ikke til å bli endret, men det er klart at sånne situasjoner skjerper konkurranseinstinktet. Følg med på lørdag så skal dere få se når Dokka moser Namsos og Jørn Hoel blir avsatt som trener!

 

Har du en mening om dette? Bli med på debatten på Lyden av Lørdags debattforum.

 

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)