- Behandlet henne som et dyr i bur

Paul McCartneys venn har 20 timer med private dagbokopptak av Paul McCartneys avdøde kone Linda McCartney.

Paul McCartney og hans avdøde kone Linda McCartney.
Foto: AP

Paul McCartney og Heather Mills
Foto: LEE CELANO / AFP

Linda spilte inn sine private tanker på lydbånd, og Paul McCartneys venn Peter Cox sitter nå på disse opptakene, men fått beskjed fra Paul McCartney om å ikke avsløre innholdet, melder Expressen.

Skjær i sjøen

Paul McCartneys ekteskap med Linda har alltid blitt beskrevet som svært lykkelig. Men det skal ha vært skjær i sjøen, også der i gården.

Paul McCartney ligger nå i en bitter skillsmissestrid med Heather Mills, og frykter nå at hun kan komme til å bruke innholdet på de gamle båndene til Linda mot ham. Heather påstår at Paul har mishandlet både henne og Linda McCartney.

Så langt går imidlertid ikke Peter Cox i sine påstand. Men han sier til den britiske avisa Daily Mail at det var store knuter på tråden mellom Paul og Linda også.

- Ulykkelig og deprimert

- Det var perioder da Linda var svært ulykkelig og deprimert i deres ekteskap. Hun følte at hun var fanget. Da hun var aller lengst nede vurderte hun å gå fram Paul, men ombestemte seg senere, forteller Cox.

- Av og til fant jeg henne i tårer, fullstendig oppløst. Noen dager var hun i svært godt humør, men senere kunne hun være svært deprimert og ikke ville gjøre noen ting.

Cox sier også at Paul McCartney har en mørkere side og et veldig kontrollbehov.

- Som et dyr i et bur

- Han sjefet rundt med henne (Linda) og holdt henne i et fast grep – som et dyr i et bur. Og jeg ble slått av at det virket som hun ikke hadde tilgang til penger. Jeg ble ofte nødt til å låne henne en femmer eller tier til grønnsaker, forteller Cox videre.

Avisa Daily Mirror hevder i dag også at Paul McCartney vurderer å kjøpe båndene fra Cox. 

Kulturstrøm

 • Lucinda Riley død

  Bestselgerforfatteren Lucinda Riley døde tidlig fredag morgen. Hun ble 55 år gammel, skriver VG.

  Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft.

  Den irske forfatteren opplevde enorm suksess med serien «De syv søstre».

  Forrige måned var det ti år siden Rileys første bok på norsk, «Orkideens hemmelighet», kom ut. Siden har hun solgt 1,6 millioner bøker her til lands. Hun er dermed den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret.

  Den syvende «Syv søstre»-boken kom ut 14. mai i år. Da ble hele førsteopplaget på 81.000 bøker av «Den savnede søsteren» revet bort fra hyllene. Etter kun få dager i salg ble et nytt opplag på 15.000 bøker trykket.

  Rileys norske forlag, Cappelen Damm snakket nylig med henne om den åtten boken, som hun nå skulle skrive ferdig. Hva som skjer med denne nå, er uvisst.

  Rileys bøker er oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  Lucinda Riley etterlater seg ektemann og fire barn.

  Lucinda Riley er Cappelen Damms stjerne og av de mestselgende forfatterne i Norge.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB kultur