Hopp til innhold

- Behandlet henne som et dyr i bur

Paul McCartneys venn har 20 timer med private dagbokopptak av Paul McCartneys avdøde kone Linda McCartney.

Paul McCartney og hans avdøde kone Linda McCartney.
Foto: AP

Paul McCartney og Heather Mills
Foto: LEE CELANO / AFP

Linda spilte inn sine private tanker på lydbånd, og Paul McCartneys venn Peter Cox sitter nå på disse opptakene, men fått beskjed fra Paul McCartney om å ikke avsløre innholdet, melder Expressen.

Skjær i sjøen

Paul McCartneys ekteskap med Linda har alltid blitt beskrevet som svært lykkelig. Men det skal ha vært skjær i sjøen, også der i gården.

Paul McCartney ligger nå i en bitter skillsmissestrid med Heather Mills, og frykter nå at hun kan komme til å bruke innholdet på de gamle båndene til Linda mot ham. Heather påstår at Paul har mishandlet både henne og Linda McCartney.

Så langt går imidlertid ikke Peter Cox i sine påstand. Men han sier til den britiske avisa Daily Mail at det var store knuter på tråden mellom Paul og Linda også.

- Ulykkelig og deprimert

- Det var perioder da Linda var svært ulykkelig og deprimert i deres ekteskap. Hun følte at hun var fanget. Da hun var aller lengst nede vurderte hun å gå fram Paul, men ombestemte seg senere, forteller Cox.

- Av og til fant jeg henne i tårer, fullstendig oppløst. Noen dager var hun i svært godt humør, men senere kunne hun være svært deprimert og ikke ville gjøre noen ting.

Cox sier også at Paul McCartney har en mørkere side og et veldig kontrollbehov.

- Som et dyr i et bur

- Han sjefet rundt med henne (Linda) og holdt henne i et fast grep – som et dyr i et bur. Og jeg ble slått av at det virket som hun ikke hadde tilgang til penger. Jeg ble ofte nødt til å låne henne en femmer eller tier til grønnsaker, forteller Cox videre.

Avisa Daily Mirror hevder i dag også at Paul McCartney vurderer å kjøpe båndene fra Cox. 

Kulturstrøm