- Apple stjal navnet!

Apple saksøkes for å ha stjålet navnet på sitt nye mp3-mobil-vidunder.

Steve Jobs, iPhone
Foto: PAUL SAKUMA / AP

iPhone
Foto: TONY AVELAR / AFP

Nett-tv: Apple-sjef Steve Jobs lanserte iPhone

Les også: Apple lanserte iPhone

Les også: Dødsstøtet for iPod?

Det gikk bare 36 timer fra Apple lanserte sitt nye vidunder med navnet iPhone, til de fikk firmaet Cisco på nakken.

I forhandlinger

Mange ble overrasket da Apple lanserte sitt nye produkt under nettopp iPhone-navnet. Men Apple hadde før dette ligget i forhandlinger med firmaet Cisco som eier rettighetene til varemerket iPhone.

Apple har imidlertid aldri undertegnet utkastet til kontrakt, og ikke sendt den i retur til Cisco. Og i følge digi.no er det heller ingen ting som tyder på at de kommer til å gjøre det heller.

Dermed ligger det an til rettssak. Cisco har lever inn et søksmål til United States District Court i California mot Apple, for å forsøke å hindre Apple i å krenke og med hensikt kopiere og bruke det registrert varemerket.

- I god tro

Cisco har eid varemerket siden de kjøpte selskapet Infogear i 2000. Dette selskapet hadde eid navnet siden 1996, da de registrerte det.

- Cisco gikk i forhandlinger med Apple i god tro, etter at Apple gjentatte ganger ba om tillatelse til å benytte Ciscos iPhone-navn, sier Mark Chandler, senior visepresident i Cisco, heter det i en pressemelding fra Cisco

- Det er ingen tvil om at Apples nye telefon er veldig spennende, men de bør ikke bruke vårt varemerke uten vår tillatelse, heter det videre.

- Toskete

Apple mener imidlertid at Ciscos registrering av varemerket var for dårlig.

- Vi mener dette søksmålet er toskete. Det finnes allerede flere selskaper som bruker iPhone-navnet for IP-telefonprodukter. Vi er det første selskapet noen sinne bruker iPhone-navnet på en mobiltelefon. Hvis Cisco ønsker å utfordre oss på det, er vi veldig sikre på at vi vinner, sier Alan Hely, en talsmann for Apple, til BBC News.

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix