Fikk Benny og Bjørn i ABBA til å vise ham nattelivet i Stockholm

Da Robert Plant gjestet Skavlan, fortalte han om innspillingen av den siste plata med Led Zeppelin og hvordan de "tvang" Bjørn og Benny i ABBA til å vise frem Stockholms natteliv.

Video Robert Plant på Skavlan

Robert Plant besøkte Skavlan og fortalte om oppholdet i Stockholm på slutten av syttitallet.

Britain ABBA Exhibition

Bjorn Ulvaeus og Benny Andersson fra ABBA viste Led Zeppelin rundt i Stockholm. (Arkivfoto fra 1974)

Foto: Anonymous / AP

Polar Studios ble startet av Bjørn Ulvaeus og Benny Andersson fra ABBA i 1978. Plant forteller at det var helt spesielle grunner til at Led Zeppelin valgte å spille inn sin siste skive, In Through The Out Door, i Stockholm.

– Vi fikk tilbud om å spille inn plata gratis og ettersom vi hadde investert det meste av pengene våre i ”farmasøytiske produkter”, ble det naturlig å dra til Stockholm, forteller Plant og sikter til bandmedlemmenes utsvevende liv.

– Vi kjente ikke byen, så vi fikk Benny og Bjørn til å vise oss nattelivet. De var veldig gode verter, forklarer Plant.

I stadig utvikling som artist

Tidligere i høst slapp Robert Plant albumet «Band of Joy» som er en kritikerrost hyllest til amerikansk musikk. Plant syns selv han har endret seg mye som musiker siden Zeppelin.

– Jeg kan hyle, jeg har lett for å gå inn i ulike roller, men jeg er ikke Bruce Springsteen, jeg kan ikke gjøre stadiongreiene lenger. Her har min stemme funnet hjem, dette føles helt riktig for meg nå. Led Zep gjorde aldri mainstreammusikk. Om du tar platene våre og trykker «random» på spilleren, merker du en veldig bredde, sier han.

Ikke mer Led Zep

Det har tidligere vært spekulert i et mer permanent comeback fra Led Zeppelin. Men Plant har alltid hatt motstridende følelser i forhold til dette og har til tider hatt en nærmest nedlatende holdning til alle comeback-spekulasjonene.

– Jeg hørte en intervju med fyren som fikk sparken fra Pink Floyd, Roger Waters, han som skrev «The Wall». Han sa han viet seg til hagestell, og reiser ut én gang i året og spiller «The Wall». Like bra å bli i hagen, om du spør meg. Snakk om å fastne, sier Robert Plant.

Andre gjester er den egyptisk-amerikanske stand-up komikeren Ahmed Ahmed, kriminalforfatteren Leif G. W. Persson, kjendis-kokk Tina Nordström og skuespiller Sven Nordin.

Robert Plant og Jimmy Page i Led Zeppelin

Robert Plant og Jimmy Page i Led Zeppelin

Foto: RUSTY KENNEDY, Rusty Kennedy / AP

Kulturstrøm