NRK Meny
Normal

Veslefrikkprisen 2016 - Vinnerverket

Veslefrikk er en komposisjonskonkurranse for skoleelever fra hele landet.Her kan du oppleve det fantastiske vinnerverket Vårslepp i Fjellbygda.

Vinneren av Veslefrikk 2016
Simen, Kristina, Vegard fra Nordstranda skule:
Vårslepp i Fjellbygda

Veslefrikkprisen 2016 ble kåret 13. mai. Vinnerne var Simen, Kristina og Vegard fra Nordstranda skule i Sandane med verket Vårslepp i Fjellbygda.

Vinneren av Veslefrikk 2016
Simen, Kristina, Vegard fra Nordstranda skule:
Vårslepp i Fjellbygda

1764 barn fra hele Norge har vært med på Veslefrikk i år. En jury bestående av komponister, musikere og pedagoger har hørt gjennom all musikken og plukket ut seks finalister. Disse er, i tillegg til vinneren:

  • Godlia skole, 6. trinn (lærer: Jonas Frøystadvåg Skovdahl)
  • Sunnylven skule, 5. trinn (lærer: Marianne Havsaas)
  • Lundeskole, 4. trinn (lærer: Vibeke Stene)
  • Bekkelaget skole, 4. trinn (lærer: Valerio D’Epifano)
  • Skei skule, 6. trinn (lærer: Maryan Gregosdotter Mundal)

Kringkastingsorkestret dirigeres av Per Kristian Skalstad.

Du kan lese mer om Veslefrikkprisen på musikkfaget.no/

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.