NRK Meny
Normal

Torsdagslive - Peru/Norge

Torsdag 3. desember - En annerledes førjulsopplevelse i Grønland kirke

Miguel Harth-Bedoya
Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Grønland kirke torsdag 3. desember kl. 19.30

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Det Norske Solistkor

To verdener - Norge & Peru

  • Edvard Fliflet Bræin: Ouverture, op. 2
  • Johan Svendsen: Norsk rapsodi nr. 4
  • Celso Garrido-Lecca: Danzas Populares Andinas
  • Jorge Villavicencio: Wayra
  • Tomás de Torrejón y Velasco: A este Sol peregrino
  • Tomás de Torrejón y Velasco/arr: Miguel Harth-Bedoya: Cuatro plumajes airosos
  • Juan Pérez Bocanegra/arr: Miguel Harth-Bedoya: Hanac Pachap
  • Roque Ceruti/arr: Miguel Harth-Bedoya: Misa de Lima

Berikelsen med vår sjefdirigent i et nøtteskall: En som bringer oss ny og fantastisk musikk fra et fjernt kontinent, og som samtidig med stor entusiasme formidler vår norske musikkarv. Både Bræin og Svendsen representerer i hvert sitt århundre den inspirerte kombinasjonen av nasjonal og internasjonal påvirkning, med kvaliteter som lett oppdages av en internasjonal mesterdirigent. Det latinamerikanske kontinentet har en rik musikkarv, ikke minst gjennom den indianske kulturen, men i møtet mellom spansk erobring og lokal kultur oppsto det vi kan kalle klassisk kunstmusikk allerede i barokkens tid. Musikk som i de siste år er blitt gjenoppdaget, ikke minst gjennom Harth-Bedoyas prosjekt Caminos del Inka, som bringer både gammel og ny latinamerikansk musikk til konsertsalene. Det samme møtet mellom musikalske verdener, finner vi hos en av de mest sentrale peruanske komponistene, Celso Garrido-Lecca (f. 1926), med hans orkestrering av folkedanser fra Andesfjellene.

Torsdagslive! Konsertene med den fineste musikken, gnistrende fremført av Kringkastingsorkestret med de beste solistene. Programlederne Per Sundnes og Jan Fredrik Heyerdahl leder publikum gjennom musikken på uhøytidelig og engasjerende vis, og både lyttere og publikum i salen inviteres med og kan være med å forme konserten gjennom sosiale medier.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Kringkastingsorkestret og Come Shine møttes i Store studio i 2015 for å spille standardlåter i Erlend Skomsvolls spinnville arrangementer. Erlend Skomsvoll, kapellmester og tangenter, Live Maria Roggen, vokal, Sondre Meisfjord, bass og Håkon Mjåset Johansen, trommer
Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.