Torsdagslive: Ihle Hadlands Rakh 3, Vill Vest og Bowie-bonus

Torsdag 28. januar - Universitetets aula

Christian Ihle Hadland øver i Troldsalen.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Universitetets aula torsdag 28. januar kl. 19.30

Karen Kamensek, dirigent
Christian Ihle Hadland, piano

  • David Bowie + Brian Eno/Arr: Jon Øivind Ness: Warszawa

  • Aaron Copland: Billy the Kid, ballettsuite

  • Sergej Rakhmaninov: Klaverkonsert nr. 3

Noen musikkstykker får noe ikonisk ved seg. Enten ved den magiske tiltrekningskraft de har i seg selv, eller ved at myter og historier spinnes omkring dem. Begge deler er vel tilfellet med Sergej Rakhmaninovs tredje klaverkonsert. Beryktet for sitt nesten overmenneskelige krav til virtuositet, og med sin besettende uttrykkskraft. Vi har de legendariske pianistene og innspillingene, konsertene man fortsatt snakker om. Og historiene om de som ikke klarte det. Kanskje har du sett filmen Shine? Når en av våre beste pianister, Christian Ihle Hadland har bestemt seg for å ta ”Rakh 3” i besittelse, er det rett og slett en musikalsk begivenhet. Vær der, så får du noe å fortelle barnebarna om.
Den amerikanske dirigenten Karen Kamensek er et nytt bekjentskap for orkesteret. Hun er musikksjef ved Staats-theater Hanover, og i tillegg til å ha et enormt scenisk repertoar, er hun en ivrig ambassadør for den amerikanske orkestermusikken. Legenden om pistolmannen Billy the Kid har fascinert mange, også Aaron Copland. Han skrev sin ballett i 1938, et av mange svingende eksempler på hvordan Copland fant frem til et genuint amerikansk tonespråk.

I tillegg får du en bonus i form av et helt nytt orkesterstykke. En av vår tids store musikerikoner, David Bowie gikk bort for kort tid siden. En svoren fan av hans musikk er komponisten Jon Øivind Ness, som på oppfordring fra KORK har skrevet et spesialarrangement av Warszawa, fra albumet Low. Dette får sin urfremføring denne torsdagen

BILLETTER

Torsdagslive! Konsertene med den fineste musikken, gnistrende fremført av Kringkastingsorkestret med de beste solistene. Programlederne Per Sundnes og Jan Fredrik Heyerdahl leder publikum gjennom musikken på uhøytidelig og engasjerende vis, og både lyttere og publikum i salen inviteres med og kan være med å forme konserten gjennom sosiale medier.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Amjad Ali Khan, sarod
David Cooper, horn
Christian Krogvold Lundqvist