NRK Meny
Normal

Torsdagslive: Ihle Hadlands Rakh 3, Vill Vest og Bowie-bonus

Torsdag 28. januar - Universitetets aula

Christian Ihle Hadland øver i Troldsalen.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Universitetets aula torsdag 28. januar kl. 19.30

Karen Kamensek, dirigent
Christian Ihle Hadland, piano

  • David Bowie + Brian Eno/Arr: Jon Øivind Ness: Warszawa

  • Aaron Copland: Billy the Kid, ballettsuite

  • Sergej Rakhmaninov: Klaverkonsert nr. 3

Noen musikkstykker får noe ikonisk ved seg. Enten ved den magiske tiltrekningskraft de har i seg selv, eller ved at myter og historier spinnes omkring dem. Begge deler er vel tilfellet med Sergej Rakhmaninovs tredje klaverkonsert. Beryktet for sitt nesten overmenneskelige krav til virtuositet, og med sin besettende uttrykkskraft. Vi har de legendariske pianistene og innspillingene, konsertene man fortsatt snakker om. Og historiene om de som ikke klarte det. Kanskje har du sett filmen Shine? Når en av våre beste pianister, Christian Ihle Hadland har bestemt seg for å ta ”Rakh 3” i besittelse, er det rett og slett en musikalsk begivenhet. Vær der, så får du noe å fortelle barnebarna om.
Den amerikanske dirigenten Karen Kamensek er et nytt bekjentskap for orkesteret. Hun er musikksjef ved Staats-theater Hanover, og i tillegg til å ha et enormt scenisk repertoar, er hun en ivrig ambassadør for den amerikanske orkestermusikken. Legenden om pistolmannen Billy the Kid har fascinert mange, også Aaron Copland. Han skrev sin ballett i 1938, et av mange svingende eksempler på hvordan Copland fant frem til et genuint amerikansk tonespråk.

I tillegg får du en bonus i form av et helt nytt orkesterstykke. En av vår tids store musikerikoner, David Bowie gikk bort for kort tid siden. En svoren fan av hans musikk er komponisten Jon Øivind Ness, som på oppfordring fra KORK har skrevet et spesialarrangement av Warszawa, fra albumet Low. Dette får sin urfremføring denne torsdagen

BILLETTER

Torsdagslive! Konsertene med den fineste musikken, gnistrende fremført av Kringkastingsorkestret med de beste solistene. Programlederne Per Sundnes og Jan Fredrik Heyerdahl leder publikum gjennom musikken på uhøytidelig og engasjerende vis, og både lyttere og publikum i salen inviteres med og kan være med å forme konserten gjennom sosiale medier.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.