NRK Meny
Normal

Torsdagslive - Francois Leleux

Torsdag 22. oktober - Universitetets aula

François Leleux
Foto: Uwe Arens / SONY Classical

Universitetets aula torsdag 22. oktober kl. 19.30

François Leleux, dirigent og obo

Torsdagslive! Konsertene med den fineste musikken, gnistrende fremført av Kringkastingsorkestret med de beste solistene. Programlederne Per Sundnes og Jan Fredrik Heyerdahl leder publikum gjennom musikken på uhøytidelig og engasjerende vis, og både lyttere og publikum i salen inviteres med og kan være med å forme konserten gjennom sosiale medier.

  • Wolfgang A. Mozart: Symfoni nr. 25 i g-moll
  • Johan N. Hummel: Introduksjon, tema og variasjoner
  • Georges Bizet: Symfoni i C-dur

Velkommen til en fantastisk obo-opplevelse! François Leleux´virtuoserier på oboen kan gi hakeslepp på noen hver, men han er også en musiker som får musikken til å leve, enten han dirigerer eller spiller med. Han har fått vist begge deler som kunstnerisk leder for Det norske kammerorkester i siste sesong.

Virtuositeten skal få sitt utløp i Johan Nepomuk Hummels variasjonsverk. Han var selv en stor pianovirtuos, og her smiler musikken med syngende melodier og raske passasjer.

Hummel, en gang et vidunderbarn, skrev verket i relativt moden alder, men han rammes her inn av to bråmodne 17-åringer. Mozarts symfoni nr. 25 er ikke bare et ungdommelig mesterverk, det er også én av hans to symfonier i moll, og i likhet med symfoni nr. 40 har den helt spesielle dramatiske kvaliteter.

Bizet var student da han skrev sin første symfoni i 1855, og selv om den viser en eksepsjonell begavelse, både i utforming og orkestrering, la han selv symfonien i skuffen. Den ble ikke fremført før i 1935, for siden å bli et standardverk for mange orkestre verden over.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.