NRK Meny
Normal

Torsdagslive - Francois Leleux

Torsdag 22. oktober - Universitetets aula

François Leleux
Foto: Uwe Arens / SONY Classical

Universitetets aula torsdag 22. oktober kl. 19.30

François Leleux, dirigent og obo

Torsdagslive! Konsertene med den fineste musikken, gnistrende fremført av Kringkastingsorkestret med de beste solistene. Programlederne Per Sundnes og Jan Fredrik Heyerdahl leder publikum gjennom musikken på uhøytidelig og engasjerende vis, og både lyttere og publikum i salen inviteres med og kan være med å forme konserten gjennom sosiale medier.

  • Wolfgang A. Mozart: Symfoni nr. 25 i g-moll
  • Johan N. Hummel: Introduksjon, tema og variasjoner
  • Georges Bizet: Symfoni i C-dur

Velkommen til en fantastisk obo-opplevelse! François Leleux´virtuoserier på oboen kan gi hakeslepp på noen hver, men han er også en musiker som får musikken til å leve, enten han dirigerer eller spiller med. Han har fått vist begge deler som kunstnerisk leder for Det norske kammerorkester i siste sesong.

Virtuositeten skal få sitt utløp i Johan Nepomuk Hummels variasjonsverk. Han var selv en stor pianovirtuos, og her smiler musikken med syngende melodier og raske passasjer.

Hummel, en gang et vidunderbarn, skrev verket i relativt moden alder, men han rammes her inn av to bråmodne 17-åringer. Mozarts symfoni nr. 25 er ikke bare et ungdommelig mesterverk, det er også én av hans to symfonier i moll, og i likhet med symfoni nr. 40 har den helt spesielle dramatiske kvaliteter.

Bizet var student da han skrev sin første symfoni i 1855, og selv om den viser en eksepsjonell begavelse, både i utforming og orkestrering, la han selv symfonien i skuffen. Den ble ikke fremført før i 1935, for siden å bli et standardverk for mange orkestre verden over.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Konsert fra NRK Store studio
Kringkastingsorkestret - Ingar Bergby, dirigent - Anne Karine Hauge, fløyte
Jon Øivind Ness: Fløytekonsert, Ætscæke (urfr)
Peter Tsjaikovskij: Symfoni nr. 1 "Vinterdagdrømmer"
Aksel Rykkvin
I dag er Shana og Anders fra Super på besøk hos orkesteret KORK. Og hva blir Super + KORK? Det blir SuperKORK! Syng med du også!