NRK Meny
Normal

Tango for 3 og KORK

Fredag 22. januar - NRK Store studio

UTSOLGT! Se og hør konserten direkte kl. 18.00!

Tango for 3 og Kringkastingsorkestret
Sverre Indris Joner, musikalsk ledelse - Henning Kraggerud, fiolin
Komposisjoner av Sverre Indris Joner:
Concerto Grosso
Con Cierto toque de tango
Mi Viejo Dolor, Vino y se fue, Mil vias, Victoriosa, Julie, Valserita

NRK Store studio fredag 22. januar kl. 18.00

Tango for 3 og Kringkastingsorkestret

Sverre Indris Joner, musikalsk ledelse - Henning Kraggerud, fiolin

Komposisjoner av Sverre Indris Joner:

  • Concerto Grosso
  • Con Cierto toque de tango
  • Mi Viejo Dolor, Vino y se fue, Mil vias, Victoriosa, Julie, Valserita

Tango for 3 ble startet av pianist og komponist Sverre Indris Joner i 1986, og siden den gang har kvartetten satt en skyhøy standard for hvordan tango skal spilles her på berget. For 30 år siden var denne gjengen alene om å spille Astors Piazzollas musikk i Norge, en komponist som siden har oppnådd stor popularitet, og hans musikk spilles nå av utallige musikere - fra flere musikalske leire.

At Sverre Indris Joner og Tango for 3 kan sin tango er ikke å ta for hardt i. Her er de i absolutt verdensklasse, og i Store studio møter de en av våre fremste fiolinister, Henning Kraggerud og landets mest sjangerløse orkester.

Sverre Indris Joner har ønsket å videreføre arven etter Piazzolla. Musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk, i dette tilfellet den klassiske symfoniske tradisjonen. Joner ønsker "å være like tro mot begge de møtende genres iboende karaktertrekk, og ikke etablere en rangordning der man ”opphøyer” en folke/populærmusikk til kunstmusikk."

Sverre Indris Joner
Foto: Maria Baaring

Hovedverkene på denne konserten er Concerto grosso for tangokvartett og strykeorkester og fiolinkonserten Con cierto toque de tango (med Kraggerud). I tillegg får vi flere enkeltkomposisjoner av Joner.

Unn deg heftige rytmer og en musikalsk temperaturøkning utenom det vanlige i Store studio i januar!

Tango for 3 er:

  • Sverre Indris Joner – klaver
  • Per Arne Glorvigen – bandoneon
  • Odd Hannisdal – fiolin
  • Steinar Haugerud - kontrabass

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.