Hopp til innhold

Susanna, Baudelaire & KORK

Bærum Kulturhus fredag 20. januar kl. 19.30

Susanna Wallumrød
Foto: Martin Rustad

Susanna Wallumrød, vokal

Kringkastingsorkestret

Christian Eggen, dirigent

Stina Stjern, kassettspillere og koring

Anita Kaasbøll, koring

David Solheim, lyd

Julie Skoglund, lysdesign/scenografi

Jarle Storløkken & Jan Martin Smørdal, orkesterarrangementer

Endelig er det duket for samarbeid mellom Susanna Wallumrød og Kringkastingsorkestret!

Artisten og komponisten Susanna Wallumrød har tonesatt dikt av Charles Baudelaire (1821-67), fra hans en gang forbudte samling "Les Fleurs du Mal". Kritikerrost og prisbelønt; Susanna har tidligere gjort suksess med tonesatte dikt av etterkrigspoeten Gunvor Hofmo. Denne gangen er det den franske modernisten Baudelaire som har fascinert Susanna og ført til en symbiose av Susannas musikk i samklang med hans dikt fra 1800-tallet i engelsk oversettelse.

Sangsyklusen Baudelaire & Piano er så langt utgitt og fremført nedstrippet med vokal og piano, for deretter å bli kombinert med musikk for kassettspillere, laget og spilt av Stina Stjern. Nå erstatter Susanna pianoet med et orkester, for urfremføring av splitter nye arrangementer av Susannas tonesatte dikt.

Vi møter et uhyggelig rollegalleri med hekser, hedninger, ulver, avvikere, bøller, spøkelser, vampyrer og onde ånder, mens sangene jobber seg gjennom lyst og askese, engler og demoner, ømhet og sadisme. Og tidens – ødeleggerens – nådeløse tann. Her er skjønnhet med et hint av det odde; synd som en altoppslukende avgrunn. Gjennom Susannas trollbindende fremførelse, finner Baudelaire sin ideelle formidler.

BILLETTER