Hopp til innhold

Ragtimes and Habaneras

NRK Store studio torsdag 17. mars kl. 19.00

Opplev strømmen her!

Store studio torsdag 17. mars kl. 19.00
Blåsere, slagverk og harpe i KORK
Christian Lundqvist, xylofon
Rune Halvorsen, dirigent
Musikk av Hamilton Green, Ravel, Henze

Store studio torsdag 17. mars kl. 19.00 Blåsere, slagverk og harpe i KORK Christian Lundqvist, xylofon Rune Halvorsen, dirigent Musikk av Hamilton Green, Ravel, Henze

Blås, perkusjon og harpe fra KORK

Christian Lundqvist, xylofon

  • George Hamilton Green: Xylophone Rags
  • Maurice Ravel - arr Lardè/Jamet: Piece en Forme de habanera
  • Hans Werner Henze: Ragtimes and Habaneras

Strykerne puster ut denne uken og lar blåsere, slagverk og harpe dominere i Store studio. Melodisk slagverk er i fokus med KORKs alternerende soloslagverker Christian Lundqvist som solist. Et av verkene er av en av musikkhistoriens brilliante, og nesten glemte, storheter, George Hamilton Green (1893-1970). Han var en allsidig musikalsk begavelse allerede som liten, men det var som xylofon-virtuos han ble en berømthet i USA, med utallige konserter og innspillinger. Han etterlot seg også en stor mengde komposisjoner som virkelig krever sin musiker. Lundqvist har vist sin dyktighet på såkalt melodisk slagverk ved flere anledninger, og med sin studiebakgrunn fra Juillard i New York, vi vi tro han er den rette til å gi denne musikken den melodiske swingen den fortjener.

Den tyske komponisten Hans Werner Henzes ragtimes (og habanereas) henter inspirasjon fra lenger sør, fra Cuba og hans egen opera «La Cubana», arrangert for blåsere av Henzes elev Marcel Wengler. Her møtes rytmer, humor og samtidsklang, skrevet av en av vår tids største komponister.

BILLETTER