KORK kammer med ny sjefdirigent

NRK Store studio tirsdag 25. august kl. 19.00

Petr Popelka og KORK foran Store studio
Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK

Petr Popelka, piano og kontrabass

Musikere fra Kringkastingsorkestret

  • Program annonseres senere

Petr Popelka innsettes som sjefdirigent onsdag 26. august, men allerede dagen før får vi oppleve Popelka på en kammerkonsert i Store studio, som den briljante pianisten og bassisten han også er.

Programmet settes sammen av Popelka selv, og med seg på kammerlaget får han mange av KORKs musikere.

Følg med på denne siden for program, men vi lover allerede nå en kammerkonsert som slår gnister.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner