NRKs Julekalender 40 år! Familiekonsert med KORK

NRK Store studio

onsdag 30. oktober kl. 17.30

torsdag 31. oktober kl. 17.30

fredag 1. november kl. 16.00 & 18.00

Jul i Skomakergata

Jul i Skomakergata, 1979

Foto: NRK

Programleder: Margrethe Røed

Emilie Mordal, sang

Odd Nordstoga (kun fredag)

Barn fra Operaens barnekor

Rune Halvorsen, dirigent

Bli med på tidenes nostalgitripp når KORK spiller musikk fra 40 år med NRKs julekalendere på TV.

Snøfall

Snøfall, 2016

Foto: Odd Reinhardt Nicolaisen og Øyvind Veberg / NRK

I 1979 fikk norske barn møte skomaker Andersen, Tøfflus, Jon Blund og alle de andre for aller første gang. Siden da skulle det være slik: Fra 1. til 24. desember skulle alle se på NRKs julekalender. Jul i Skomakergata ble etter hvert avløst av andre kalendere, og flere generasjoner med TV-seere har sine egne, sterke opplevelser fra sine favoritter. Ikke minst musikken fra de forskjellige julekalendrene har satt tydelige spor og lever videre hos både unge og gamle, og én måned før årets julekalender dras i gang, kan du få gjenoppleve mange favoritter i Store studio. Det blir kalendermusikk for fullt orkester, spennende gjester og solister, og selvfølgelig: Det blir allsang!

Jul i Blåfjell
Foto: NRK

Som programleder har vi med oss Margrethe Røed, kjent fra NRK Super og én som selv har spilt blånissen Turte på Oslo Nye. Hun har også reist rundt med en Julekalenderforestilling for NRK super.

Vi har også med oss Emile Mordal. For annet år på rad spiller hun Selma i Oslo Nyes oppsetning av Snøfall. Vi røper neppe for mye når vi sier at hun kommer til å synge Selmas sang for oss.

Vi møtes i alle generasjoner i Store studio!

Les mer om alle NRKs julekalendre.

Fru Enebær og skomaker Andesen
Foto: Jan Nordby Jan Nordby, NRK / NRK Jan Nordby, NRK

Se Jul i Skomakergata her

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Under Edvard Munchs sol i Universitetets aula spiller KORK Beethovens Pastorale-symfoni. Dirigent: Miguel Harth-Bedoya.
Kringkastingsorkestret - Tabita Berglund, dirigent - Amalie Stalheim, cello
Eksamenskonsert for Norges Musikkhøgskole. En av våre fremste unge solister møter KORK og et norsk dirigenttalent i Sergej Prokofjevs Sinfonia concertante.