NRK Klassisk ønskekonsert

Gressbakken utenfor Store studio på NRK Marienlyst onsdag 29. mai kl. 18.00

KORK på Inierstrand
Foto: NRK

Velkommen til hagefest med KORK og solister på Marienlyst!

Sitt i gresset, nyt en is og folkets egne favoritter når NRK Klassisk og KORK arrangerer konsert på plenen foran NRK huset på Marienlyst. Musikken er det lytterne selv som har ønsket seg, og de har sørget for musikalsk underholdning fra ballett til filmmusikk, folkemusikk til opera. Vi har et stjernelag med unge, dyktige solister som sammen med KORK og programleder Øyvor Bakke skal glede oss langt inn i vårkvelden.

Øyvor Bakke
Foto: Robert Rønning / NRK


Det blir mulighet for kjøp av både pølser, is og brus fra kl. 17.00.

OBS: Det tidligere værforbeholdet er nå opphevet. Om det skulle regne litt blir det utekonsert uansett!

Jakob Arvola, Øyvor Bakke, Torun Torbo

De kjente morgenstemmene på NRK Klassisk, Jakob Arvola og Torun Torbo er sammen med Øyvor Bakke ditt vertskap på ønskekonserten.

Foto: Robert Rønning / NRK

Konserten sendes lørdag 8. juni på NRK1.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass