NRK Klassisk ønskekonsert

Gressbakken utenfor Store studio på NRK Marienlyst onsdag 29. mai kl. 18.00

KORK på Inierstrand
Foto: NRK

Velkommen til hagefest med KORK og solister på Marienlyst!

Sitt i gresset, nyt en is og folkets egne favoritter når NRK Klassisk og KORK arrangerer konsert på plenen foran NRK huset på Marienlyst. Musikken er det lytterne selv som har ønsket seg, og de har sørget for musikalsk underholdning fra ballett til filmmusikk, folkemusikk til opera. Vi har et stjernelag med unge, dyktige solister som sammen med KORK og programleder Øyvor Bakke skal glede oss langt inn i vårkvelden.

Øyvor Bakke
Foto: Robert Rønning / NRK


Det blir mulighet for kjøp av både pølser, is og brus fra kl. 17.00.

OBS: Det tidligere værforbeholdet er nå opphevet. Om det skulle regne litt blir det utekonsert uansett!

Jakob Arvola, Øyvor Bakke, Torun Torbo

De kjente morgenstemmene på NRK Klassisk, Jakob Arvola og Torun Torbo er sammen med Øyvor Bakke ditt vertskap på ønskekonserten.

Foto: Robert Rønning / NRK

Konserten sendes lørdag 8. juni på NRK1.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.