Nobelkonserten

Fredag 11. desember - Telenor Arena

Nobelkonserten
Foto: Bjarte Leivestad/NRK

Telenor Arena fredag 11. desember

Nick Davies, dirigent

Hvem som får fredsprisen avgjøres etter at dette programmet trykkes, men det som er sikkert, er at Kringkastings-orkestret er med i hyllesten og spiller med stjerneartistene. Som vanlig har vi med oss dirigenten Nick Davies, en av våre favoritter, og en som kan takle både stjerner og direktesending til millioner av seere.
Program og artister offentliggjøres på nobelpeaceprizeconcert.no

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

En konsert hvor både dirigent og solist er musikere i KORK. Hans Petter Mæhle dirigerer, og konsertmester Anders Nilsson er solist i Sjostakovitsj intense og gåtefulle Fiolinkonsert nr. 2.
Tsjajkovskijs Symfoni nr. 5 fra 1888 pleier å begeistre sitt publikum. Sterke følelser, vakre og dramatiske partier, og ikke minst hvordan symfonien løfter seg fra kamp til heroisk seier. Her dirigert av en av de beste norske dirigentene, Bjarte Engeset.
Carl Nilsen har dirigenteksamen med KORK og dirigerer både Carl Nielsens Helios-ouverture og Sjostakovitsj Cellokonsert, med diplomkandidat Joonho Shim som solist. Eksamenskonsert for både Norges musikkhøgskole og TV-studentene på Høgskolen i Lillehammer. Carl Nielsen: Helios-ouverture Dmitrij Sjostakovitsj: Cellokonsert nr. 1.