Christian Eggen spiller og dirigerer Mozart

NRK Store studio torsdag 10. september kl. 19.00

Christian Eggen spiller Mozart med KORK i Store studio
Foto: Bill Gystad / NRK

Christian Eggen, pianist og dirigent

  • Wolfgang Amadeus Mozart: Klaverkonsert nr. 24 i c-moll og nr. 25 i C-dur

Christian Eggen er en av våre fineste Mozart-tolkere, både som pianist og dirigent. Med en spesiell sans for nyanser og detaljer viser han oss hvilket geni Mozart virkelig var.

Wolfgang ble ikke så gammel (1756-1791) og det er mange genistreker blant hans ungdommelige verk, men Eggen har valgt ut to av de sene, "store" klaverkonsertene, hvor dramaet og oppbygningen peker utover Mozarts egen tid.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner