Mei-Ann Chen og KORK - AVLYST

NRK Store studio onsdag 14. april kl. 19.00

Mei-Ann Chen, dirigent
Foto: Kito

Programmet må dessverre utsettes til en senere anledning

Mei-Ann Chen, dirigent

Ernst Simon Glaser, cello

  • George Whitefield Chadwick: Jubilee fra Symphonic Sketches
  • Antonín Dvořák: Cellokonsert
  • Aaron Copland: Suite fra The Tender Land

Mei-Ann Chen, taiwansk-amerikansk dirigent har lenge vært ønsket tilbake til KORK, og når hun kommer, er det med et program med amerikansk klang. George Whitefield Chadwick er antagelig den mest ukjente komponisten, en representant for en rekke med betydningsfulle amerikanske 1800-talls-komponister som ble utdannet i New England. Han studerte også i Leipzig med Carl Reinecke (som Grieg også gjorde), men det er en tydelig amerikansk tone i musikken til den produktive komponisten.

Selv om Antonín Dvořák var en tsjekkisk komponist, har også hans cellokonsert amerikanske forbindelser. Den er skrevet i New York i 1894. Han var i USA, invitert for å hjelpe til med å bygge opp det amerikanske musikklivet, men han ble vel så mye inspirert av musikken som allerede fantes der, ikke minst folkemusikk og negro spirituals. Cellokonserten befinner seg et sted mellom amerikansk inspirasjon og hjemlengsel til Tsjekkia.

Aaron Copland er kjent nok, som en av de fremste amerikanske komponistene, men hans opera The Tender Land, med handling fra Midt-vesten er ikke blant de mest fremførte her hjemme. Operaen fikk en litt humpete start, før den satte seg i det amerikanske repertoaret, og suiten står, i likhet med Jubilee på KORKs repertoar for første gang. Coplands musikk er mer enn noe blitt lyden av det amerikanske, en klang som kopieres av mange filmmusikkomponister når store prærielandskap skal lydlegges.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.
Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.
KORK har sin siste konsert i Universitetets aula med sin sjefdirigent fra 2013-2020, Miguel Harth-Bedoya. Johan Dalene er solist i Zigeunerweisen. av Sarasate og Tzigane av Ravel. KORK åpner med Mathis der Mahler av Hindemith.