NRK Meny
Normal

Verdens beste KORK

Mangfoldig, utfordrende, grensesprengende, entusiastisk, klassisk, moderne, populær og dyktig. Alle disse merkelappene, og flere til, passer på Kringkastingsorkestret (KORK).

Thor Gjermund Eriksen
Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Det er umulig å beskrive landets desidert mest allsidige, sjangeroverskridende og lekne symfoniorkester med ett ord. Ikke at det er spesielt ønskelig heller, men innenfor musikk, kunst og kultur har man jo unektelig en viss hang til å kategorisere.

Det som kjennetegner KORK og alt de gjør - uansett sjanger - er det imidlertid mulig å beskrive med bare et par ord: Topp kvalitet.

For det svinger av KORK, enten det er tolkninger av det klassiske repertoaret, urfremførelser av norsk samtidsmusikk, i samspill med jazzgruppa Come Shine eller med svartmetallbandet Dimmu Borgir.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen fikk dirigere Valdresmarsjen med sitt eget orkester, KORK.

KORK er viktig for NRKs programvirksomhet. Med sitt omfattende samarbeid med andre musikere, konsertscener og festivaler over hele landet er KORK også viktig for norsk musikk- og kulturliv. Derfor er det med en stor porsjon stolthet og en aldri så liten tilsnikelse jeg kan kalle meg leder for hele landets orkester. Heldigvis bare på et helt overordnet nivå.

Det kunstneriske og musikalske blir ivaretatt på beste måte - helt uten min innflytelse. I Miguel Harth-Bedoya har KORK fått en sjefdirigent i verdensklasse.

God konsertopplevelse!

Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.