KORK strykere

NRK Store studio fredag 4. desember kl. 18.00

Tone Bjørnsen
Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Arvid Engegård, dirigent

  • Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento kv 136
  • Olli Mustonen: Triptych
  • Béla Bartók: Divertimento for strykere

KORKs strykere spiller konsert uten de ellers så gode blåserkollegene. Arvid Engegård er en av våre fremste fiolinister og dirigenter og vil både være dirigent og spillende leder i denne konserten.

Programmet starter med et sprudlende Divertimento av et 16 år gammel geni. Første satsen var også kjenningsmelodien i det tidligere P2-programmet "Klar en klassiker".

Béla Bartók var en langt mer moden mann da han skrev sitt Divertimento i 1939, en komponist som hadde oppnådd den den fullkomne syntese mellom ungarsk folklore og musikalsk modernisme.

Finske Olli Mustonen er en av vår tids mest markante musikalske personligheter, både som pianist, dirigent og komponist. Hans Triptych, med tre svært kontrasterende satser, er opprinnelig et verk for tre celloer, bearbeidet for strykeorkester i 2015.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.
Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.
KORK har sin siste konsert i Universitetets aula med sin sjefdirigent fra 2013-2020, Miguel Harth-Bedoya. Johan Dalene er solist i Zigeunerweisen. av Sarasate og Tzigane av Ravel. KORK åpner med Mathis der Mahler av Hindemith.