KORKs blåsere

KORKs blåsere i Store studio 20. mai.

KORKs blåsere - Ingar Bergby, dirigent
Richard Strauss - Serenade, op. 7, Ess-dur
Richard Strauss - Suite for 13 blåsere, op. 4, B-dur
Knut Nystedt - Pia Memoria, op. 65
Einojuhani Rautavaara - A Requiem in Our Time

KORKs blåsere - Ingar Bergby, dirigent Richard Strauss - Serenade, op. 7, Ess-dur Richard Strauss - Suite for 13 blåsere, op. 4, B-dur Knut Nystedt - Pia Memoria, op. 65 Einojuhani Rautavaara - A Requiem in Our Time

KORKs blåsere - Ingar Bergby, dirigent

  • Knut Nystedt - Pia Memoria, op. 65
  • Einojuhani Rautavaara - A Requiem in Our Time
  • Richard Strauss - Serenade, op. 7, Ess-dur
  • Richard Strauss - Suite for 13 blåsere, op. 4, B-dur

KORK har hatt en rekke med konserter i Store studio, helt siden mars, da landets musikkvirksomhet satte bremsene på. Vi fant ganske fort ut at vi kunne ha konserter med litt mindre ensembler, og uten publikum, og produksjonene har vært mange og fine siden da. Du kan lete deg frem til alle konsertene på nrk.no/kork og du kan nyte den foreløpig siste kammerkonserten før sommeren fra Store studio onsdag 20. mai (men se opp for spennende produksjoner som er på vei!).

Her samler vi KORKs stjerneblåserlag til blåserbonanza. Richard Strauss er representert med to ungdommelige verk for treblåsere og horn (og tuba får også være med i stedet for kontrafagott).

Intet mindre enn to requiem innleder konserten. Normalt er dette en messe for kor og instrumenter, men her er teksten underforstått, og de forskjellige messeleddene (litt friere organisert) uttrykkes i messingeklang.

Pia memoria av Nystedt ble bestilt av kunstsenteret på Høvikodden, til minne om Sonja Henie, og Rautavaaras ungdomsverk A Requiem in Our Time, skulle bli den finske komponistens internasjonale gjennombrudd.

Ingar Bergby, Kringkastingsorkesteret

Ingar Bergby dirigerer

Foto: NRK / NRK

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner