KORK spiller Flåklypa-musikk

Har du sett filmene Jul i Flåklypa eller Doktor Proktors prompepulver har du også hørt KORK spille. Dette er bare to av mange norske filmer hvor KORK spiller filmmusikken.

Ludvig
Foto: Maipo Film / Nordisk Film Distribusjon AS

Premieren på Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa har premiere 1. juledag, men musikken spilles inn akkurat nå i NRK Store studio. Komponist Knut Avenstroup Haugen og regissør Markus A. Sivertsen forteller hvorfor filmmusikken er så viktig.

KORK spiller inn filmmusikk til "Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa" som har premiere 25. desember. Komponist Knut Avenstroup Haugen og regissør Markus A. Sivertsen forteller hva vi kan vente oss.

Filmorkesteret

Kringkastingsorkestret er det norske orkestret som har spilt inn mest musikk til norske filmer, og denne høsten bidrar KORK på hele tre premierefilmer for barn. I tillegg til Flåklypa står snart Doktor Proktors Tidsbadekar og Julekongen - Full rustning på plakaten, for fullt orkester.

Doktor Proktors magiske tidsbadekar

Fra filmen Doktor Proktors tidsbadekar

Foto: Adrienn Szabo / Maipo Film

UTVALGTE ØYEBLIKK:

En konsert hvor både dirigent og solist er musikere i KORK. Hans Petter Mæhle dirigerer, og konsertmester Anders Nilsson er solist i Sjostakovitsj intense og gåtefulle Fiolinkonsert nr. 2.
Tsjajkovskijs Symfoni nr. 5 fra 1888 pleier å begeistre sitt publikum. Sterke følelser, vakre og dramatiske partier, og ikke minst hvordan symfonien løfter seg fra kamp til heroisk seier. Her dirigert av en av de beste norske dirigentene, Bjarte Engeset.
Carl Nilsen har dirigenteksamen med KORK og dirigerer både Carl Nielsens Helios-ouverture og Sjostakovitsj Cellokonsert, med diplomkandidat Joonho Shim som solist. Eksamenskonsert for både Norges musikkhøgskole og TV-studentene på Høgskolen i Lillehammer. Carl Nielsen: Helios-ouverture Dmitrij Sjostakovitsj: Cellokonsert nr. 1.