NRK Meny
Normal

KORK spiller Flåklypa-musikk

Har du sett filmene Jul i Flåklypa eller Doktor Proktors prompepulver har du også hørt KORK spille. Dette er bare to av mange norske filmer hvor KORK spiller filmmusikken.

Ludvig
Foto: Maipo Film / Nordisk Film Distribusjon AS

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Premieren på Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa har premiere 1. juledag, men musikken spilles inn akkurat nå i NRK Store studio. Komponist Knut Avenstroup Haugen og regissør Markus A. Sivertsen forteller hvorfor filmmusikken er så viktig.

KORK spiller inn filmmusikk til "Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa" som har premiere 25. desember. Komponist Knut Avenstroup Haugen og regissør Markus A. Sivertsen forteller hva vi kan vente oss.

Filmorkesteret

Kringkastingsorkestret er det norske orkestret som har spilt inn mest musikk til norske filmer, og denne høsten bidrar KORK på hele tre premierefilmer for barn. I tillegg til Flåklypa står snart Doktor Proktors Tidsbadekar og Julekongen - Full rustning på plakaten, for fullt orkester.

Doktor Proktors magiske tidsbadekar

Fra filmen Doktor Proktors tidsbadekar

Foto: Adrienn Szabo / Maipo Film

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.