Oslo Classics

SALT, Oslo

fredag 30. og lørdag 31. august

SALT, Oslo
Foto: Christoffer F. Rukke

Catharina Chen, fiolin - Eli Kristin Hanssveen, sopran

Elektronika: Yoshinori Hayashi & Carl Craig

Christian Eggen, dirigent

Nok en ny arena for KORK. SALT, beliggende i vannkanten mellom Akershus festning og Operaen, er en omreisende kulturscene hvor tanken om gammel kystkultur møter et pulserende og ungdommelig kulturuttrykk innen flere kunstformer. Karakteristisk for SALT er den enorme pyramidekonstruksjonen, som blant annet kan minne om en tørrfiskhesje. SALT har tidligere vært på Sandhornøy i Nordland og i Bergen og skal være i Oslo frem til 2020. Før det skal festivalen Oslo Classics gå av stabelen, med KORK, solister og to av verdens fremste elektronikaartister.

Som festivalarrangørene sier: Målet for det hele er å vise hvor allsidig og tøft et symfoniorkester kan låte, og ikke minst skape og videreutvikle et helt nytt musikkuttrykk! Vi har også ambisjoner om å utvide publikumsgrunnlaget, særlig innen den klassiske musikksjangeren. Vi har tro på at programmeringen og settingen til Oslo Classics i sum vil bidra til å åpne nye horisonter.

Programmet blir tredelt på begge festivaldager (men med forskjellig program):

  • 1. Klassisk KORK
  • 2. Klassisk KORK møter elektronika
  • 3. Elektronika

KORK gleder seg til (igjen) å brøyte nytt musikalsk land!

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.