Oslo Classics

SALT, Oslo

fredag 30. og lørdag 31. august

SALT, Oslo
Foto: Christoffer F. Rukke

Catharina Chen, fiolin - Eli Kristin Hanssveen, sopran

Elektronika: Yoshinori Hayashi & Carl Craig

Christian Eggen, dirigent

Nok en ny arena for KORK. SALT, beliggende i vannkanten mellom Akershus festning og Operaen, er en omreisende kulturscene hvor tanken om gammel kystkultur møter et pulserende og ungdommelig kulturuttrykk innen flere kunstformer. Karakteristisk for SALT er den enorme pyramidekonstruksjonen, som blant annet kan minne om en tørrfiskhesje. SALT har tidligere vært på Sandhornøy i Nordland og i Bergen og skal være i Oslo frem til 2020. Før det skal festivalen Oslo Classics gå av stabelen, med KORK, solister og to av verdens fremste elektronikaartister.

Som festivalarrangørene sier: Målet for det hele er å vise hvor allsidig og tøft et symfoniorkester kan låte, og ikke minst skape og videreutvikle et helt nytt musikkuttrykk! Vi har også ambisjoner om å utvide publikumsgrunnlaget, særlig innen den klassiske musikksjangeren. Vi har tro på at programmeringen og settingen til Oslo Classics i sum vil bidra til å åpne nye horisonter.

Programmet blir tredelt på begge festivaldager (men med forskjellig program):

  • 1. Klassisk KORK
  • 2. Klassisk KORK møter elektronika
  • 3. Elektronika

KORK gleder seg til (igjen) å brøyte nytt musikalsk land!

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass