NRK Meny
Normal

Ultima - avslutningskonsert: Terry Riley og Kringkastingsorkestret

Lørdag 17. september - Rockefeller

Terry Riley
Foto: The San Francisco Conservatory of Music

Rockefeller Music Hall, Oslo lørdag 17. september kl. 19.00

Magnus Loddgard, dirigent - Terry & Gyan Riley

Kringkastingsorkestret er mangeårige og stolte samarbeidspartnere på Ultimafestivalen.

På årets festival ser vi frem til å jobbe med en legenden Terry Riley (f. 1935) på selveste avslutningskonserten. Komponisten og musikeren (piano og saksofon) Riley regnes som en av skaperne av minimalismen, ikke minst med In C fra 1953, et av hans mest kjente og spilte verk. Her blir musikerne gitt stor frihet i hvordan og hvor mange ganger de spiller de 53 korte bitene verket består av. Besetningen kan også variere etter ønske, men her blir den moderne klassikeren å høre med full symfonisk besetning. Følg med for flere detaljer om hvilke verk som spilles, men i tillegg til KORK vil også komponisten selv spille utvalgte verker sammen med sønnen Gyan Riley.

Riley har hentet inspirasjon fra både vestlig klassisk musikk, jazz, og indisk musikk, og vi spår at Rockefeller denne septemberkvelden blir et møtested for fans fra mange musikalske leire.

Konserten arrangeres i samarbeid med Ultima og nyMusikk

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Aksel Rykkvin
Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Gunilla Süssmann