NRK Meny
Normal

Ultima - avslutningskonsert: Terry Riley og Kringkastingsorkestret

Lørdag 17. september - Rockefeller

Terry Riley
Foto: The San Francisco Conservatory of Music

Rockefeller Music Hall, Oslo lørdag 17. september kl. 19.00

Magnus Loddgard, dirigent - Terry & Gyan Riley

Kringkastingsorkestret er mangeårige og stolte samarbeidspartnere på Ultimafestivalen.

På årets festival ser vi frem til å jobbe med en legenden Terry Riley (f. 1935) på selveste avslutningskonserten. Komponisten og musikeren (piano og saksofon) Riley regnes som en av skaperne av minimalismen, ikke minst med In C fra 1953, et av hans mest kjente og spilte verk. Her blir musikerne gitt stor frihet i hvordan og hvor mange ganger de spiller de 53 korte bitene verket består av. Besetningen kan også variere etter ønske, men her blir den moderne klassikeren å høre med full symfonisk besetning. Følg med for flere detaljer om hvilke verk som spilles, men i tillegg til KORK vil også komponisten selv spille utvalgte verker sammen med sønnen Gyan Riley.

Riley har hentet inspirasjon fra både vestlig klassisk musikk, jazz, og indisk musikk, og vi spår at Rockefeller denne septemberkvelden blir et møtested for fans fra mange musikalske leire.

Konserten arrangeres i samarbeid med Ultima og nyMusikk

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.