NRK Meny
Normal

Meloditimen

NRK Store studio
fredag 4. mai kl. 18.00

Kringkastingsorkesteret 1951
Foto: Bildearkivet NRK / Bildearkivet NRK

Erlend Skomsvoll, klaver(overganger) - Tuva Syvertsen, sang

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var et legendarisk radioprogram som gikk sammenhengende fra Kringkastingsorkestret ble startet i 1946 helt frem til 1964. Oppskriften var enkel: Å spille den fine, melodiske musikken som folk likte. Musikerne i orkesteret, inkludert dirigent Øivind Bergh, hadde nesten alle bakgrunn fra café- og danseorkestre, så de visste hva som gikk hjem hos det norske folk. Lytterne plystret melodiene på gaten og musikerne ble rikskjendiser.

Én av dem ble litt mer kjendis enn de andre, og det var mannen bak klaverovergangene. Hver gang en melodi var ferdigspilt, improviserte pianisten Johan Øian seg ut av det ene stykket og inn i det neste, mens dirigent Øivind Bergh fortalte hva vi skulle få høre. ”Og klaverovergangene var som vanlig ved Johan Øian” ble et av riksradioens mest kjente munnhell.

Denne gangen ordnes overgangene av jazzpianisten Erlend Skomsvoll, men han kommer også til å dele overgangene med noen musikerne i orkesteret som også innehar improvisasjonens evne.

Vi er også så heldige å ha fått med oss Tuva Syvertsen, kjent blant annet fra Valkyrien Allstars, som sammen med Skomsvoll skal fremføre Prøysen-sanger og sjømannsvise.

Tuva Syvertsen
Foto: Henrik Brattli Vold / NRK
Erlend Skomsvoll
Foto: Espen Hobbesland / NRK

Og musikken ellers? Den er både den gode, gamle fra den gang da, men også med nye melodier for et kringkastingsorkester og publikum anno 2018.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Konsert fra NRK Store studio
Kringkastingsorkestret - Ingar Bergby, dirigent - Anne Karine Hauge, fløyte
Jon Øivind Ness: Fløytekonsert, Ætscæke (urfr)
Peter Tsjaikovskij: Symfoni nr. 1 "Vinterdagdrømmer"
Aksel Rykkvin
I dag er Shana og Anders fra Super på besøk hos orkesteret KORK. Og hva blir Super + KORK? Det blir SuperKORK! Syng med du også!