KORK med Ida Nielsen på Ultima

Sentralen
fredag 14. september kl. 18.00

Ida Nielsen, bassist
Foto: idanielsenbass.com

Karen Kamensek, dirigent
Ida Nielsen, el-bass

  • Rolf Wallin: Spirit
  • Tansy Davies: Dune of Footprints
  • What Did We See? Orkestersuite fra ”Between Worlds”
  • David Bowie/Brian Eno/Arr: Jon Øivind Ness: Warszawa

Ultima er Norges største festival for den aller nyeste musikken, og KORK er stolte samarbeidspartnere hvert år. Ida Nielsen tilhører det celebre selskap som har vært i backingbandet til Prince, et av vår tids største musikalske ikon. Hun briljerer som bassist i flere bandprosjekter, og ga ut sitt første soloalbum i 2008. I følge Wallin har ”Ida den vidunderlige evnen å spre positiv energi...Spirit er en feiring av denne gleden.”
Den engelske komponisten Tansy Davies besitter den samme allsidigheten som de to foran nevnte (og med Prince som en av sine store helter). Dune of Footprints for strykeorkester er et av hennes nyeste verk. What Did We See bygger på operaen Between Worlds, som tar utgangspunkt i terrorangrepet på World Trade Center i i 2001.
Og når vi snakker om musikalske ikoner: Inspirasjonene til Jon Øivind Ness har alltid spent over et vidt musikalsk spekter, og David Bowie er en av hans store helter. Warszawa ble urfremført av KORK to uker etter Bowies død i 2016.

Billetter: ultima.no

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner