NRK Meny
Normal

KORK kammer - Maria Angelika Carlsen med venner

Onsdag 20. januar - NRK Store studio

Maria Angelika Carlsen, fiolin - Ingrid Andsnes, klaver - Björn Nyman, klarinett - Einar Kyvik Bauge, bratsj - Jan Clemens Carlsen, cello
Ludwig van Beethoven: Sonate for fiolin og piano i a-moll op. 23
Béla Bartók: Kontraster for klarinett, fiolin og piano
Johannes Brahms: Klaverkvartett i g-moll

NRK Store studio onsdag 20. januar kl. 19.30

Maria Angelika Carlsen, fiolin

Ingrid Andsnes, klaver - Björn Nyman, klarinett - Einar Kyvik Bauge, bratsj - Jan Clemens Carlsen, cello

  • Ludwig van Beethoven: Sonate for fiolin og piano i a-moll op. 23
  • Béla Bartók: Kontraster for klarinett, fiolin og piano
  • Johannes Brahms: Klaverkvartett i g-moll

KORK kammer er orkestermusikernes egen kammermusikkserie, bygget på ekte kjærlighet til musikken og samspillet. Små ensembler, store opplevelser.

Det er vår konsertmester 2, Maria Angelika Carlsen som leder an i årets første kammerkonsert. Har du opplevd henne utenom KORKs konserter, er det kanskje som kunstnerisk leder og konsertmester i det unge og svært bejublede Ensemble Allegria.

Velkommen til en treretters kammermeny, med musikk valgt fra absolutt øverste hylle. De aller fleste av Beethovens fiolinsonater ble skrevet i overgangen mellom 17-- og 1800-tallet. Relativt ung var han, men også her banebrytende i hvordan han utvikler og gjør fiolinsonaten til et sterkt kunstnerisk uttrykk. Bartóks Kontraster ble i sin tid bestilt av en av tidenes største jazzklarinettister, Benny Goodman, og musikken er påvirket både av jazz og østeuropeisk folkemusikk. En sann svir for publikum å lytte til, akkurat som Brahms´ klaverkvartett, en av pålene i kammermusikklitteraturen, hvor sammensetningen av tre strykere og piano gir en mektig og nesten symfonisk klang.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Konsert fra NRK Store studio
Kringkastingsorkestret - Ingar Bergby, dirigent - Anne Karine Hauge, fløyte
Jon Øivind Ness: Fløytekonsert, Ætscæke (urfr)
Peter Tsjaikovskij: Symfoni nr. 1 "Vinterdagdrømmer"
Aksel Rykkvin
I dag er Shana og Anders fra Super på besøk hos orkesteret KORK. Og hva blir Super + KORK? Det blir SuperKORK! Syng med du også!