NRK Meny
Normal

KORK kammer - Maria Angelika Carlsen med venner

Onsdag 20. januar - NRK Store studio

Maria Angelika Carlsen, fiolin - Ingrid Andsnes, klaver - Björn Nyman, klarinett - Einar Kyvik Bauge, bratsj - Jan Clemens Carlsen, cello
Ludwig van Beethoven: Sonate for fiolin og piano i a-moll op. 23
Béla Bartók: Kontraster for klarinett, fiolin og piano
Johannes Brahms: Klaverkvartett i g-moll

NRK Store studio onsdag 20. januar kl. 19.30

Maria Angelika Carlsen, fiolin

Ingrid Andsnes, klaver - Björn Nyman, klarinett - Einar Kyvik Bauge, bratsj - Jan Clemens Carlsen, cello

  • Ludwig van Beethoven: Sonate for fiolin og piano i a-moll op. 23
  • Béla Bartók: Kontraster for klarinett, fiolin og piano
  • Johannes Brahms: Klaverkvartett i g-moll

KORK kammer er orkestermusikernes egen kammermusikkserie, bygget på ekte kjærlighet til musikken og samspillet. Små ensembler, store opplevelser.

Det er vår konsertmester 2, Maria Angelika Carlsen som leder an i årets første kammerkonsert. Har du opplevd henne utenom KORKs konserter, er det kanskje som kunstnerisk leder og konsertmester i det unge og svært bejublede Ensemble Allegria.

Velkommen til en treretters kammermeny, med musikk valgt fra absolutt øverste hylle. De aller fleste av Beethovens fiolinsonater ble skrevet i overgangen mellom 17-- og 1800-tallet. Relativt ung var han, men også her banebrytende i hvordan han utvikler og gjør fiolinsonaten til et sterkt kunstnerisk uttrykk. Bartóks Kontraster ble i sin tid bestilt av en av tidenes største jazzklarinettister, Benny Goodman, og musikken er påvirket både av jazz og østeuropeisk folkemusikk. En sann svir for publikum å lytte til, akkurat som Brahms´ klaverkvartett, en av pålene i kammermusikklitteraturen, hvor sammensetningen av tre strykere og piano gir en mektig og nesten symfonisk klang.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.