NRK Meny
Normal

KORK kammer - Magnus Boye Hansen med venner

NRK Store studio
onsdag 8. november kl. 19.30

Magnus Boye Hansen
Foto: http://www.boyeskompani.no/

Magnus Boye Hansen, fiolin mfl.

  • Mieczysław Weinberg: Klaverkvintett
  • Resten av programmet annonseres på nrk.no/kork

Velkommen til sesongens første KORK kammer, en serie som nå har pågått i ti år. Varemerket er musikkglede, med musikerne selv som velger musikk og medspillere og inviterer til den konserten de aller helst vil lage.
Denne sesongen får fire av våre nyeste musikanter æren av å invitere til kammerfest, og først ut er fiolinist Magnus Boye Hansen. Så vidt vi vet har ikke Kringkastingsorkestret spilt musikk av Mieczysław(Moisej) Weinberg (1919-1996) før, en komponist som burde oppdages av flere, men som nærmest var en ”sovjetisk hemmelighet” helt frem til vår tid. Denne sesongen spiller vi hans cellokonsert (25/1), og Magnus utfordrer sine venner til å spille Weinbergs mektige og svært virtuose klaverkvintett fra 1944. Weinberg ble født i Polen, men emigrerte til Sovjetunionen da krigen startet. Hans møte med Sjostakovitsj i 1941 skulle bli hans livs viktigste, både kunstnerisk og personlig. Hans musikalske påvirkninger er flere, både senromantikken og hans jødiske bakgrunn, men musikken oppleves som løsrevet fra alle ismer i en fullblods autonom stil som fanger opp
1900-tallets hendelser og følelser.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.