KORK kammer fra Store studio

KORK-musikere spiller kammerkonsert direkte fra Store studio onsdag 25. mars

Du kan fortsatt nyte konserten her.

Kammerkonsert med musikere fra KORK direkte fra Store studio.
Norsk tromboneensemble, fløytist Anne Karine Hauge og cellist Emery Cardas med musikk fra Bach til ABBA.

Kammerkonsert med musikere fra KORK direkte fra Store studio. Norsk tromboneensemble, fløytist Anne Karine Hauge og cellist Emery Cardas med musikk fra Bach til ABBA.

Det har vært stille i Store studio noen dager nå. KORKs konserter er midlertidig avlyst, men onsdag kveld inviterer et knippe musikere til kammerkonsert, direkte på NRK klassisk og på nrk.no.

Vi har med oss Anne Karine Hauge på fløyte og Emery Cardas på cello i tillegg til Norsk tromboneensemble. Sammen gir de oss en så variert time med musikk som bare KORK-musikere kan. Musikk av Bach,Debussy, Jobim, Andersson/Ulvaeus mfl.

KORK er som resten av landet vårt preget av den alvorlige tiden vi lever i. Samtidig har vi et sterkt ønske om å fortsette å spille og skape musikalske opplevelser. Savnet av publikum i salen er merkbart, men musikken stopper aldri. Den vil KORK fortsatt prøve å bringe ut til hele landet. Sagt på en annen måte: KORK skal fortsette å spille på radio, TV og nett slik vi alltid har gjort. Det vil synes at dette er konserter produsert under helt spesielle forhold, men musikkgleden er like sterk og nær, selv om avstanden mellom notestativene er større. Vi håper du vil være med å dele musikken med oss!

Mer fra Kringkastingsorkestret

Vinnerne av komposisjonskonkurransene Veslefrikk og U-trykk skal kåres i Store studio. Kringkastingsorkestret spiller vinnerverkene. Konferansier: Margrethe Røed

Skapia 2021

Direkte strømming fra Store studio fredag 7. mai kl.12.00

Christian Eggen, dirigent
Sverre Riise, trombone
Maja Solveig Kjelstrup Ratkje: Pictures From a Sinking City
Nino Rota: Trombonekonsert
Igor Stravinskij: Pulcinella. Suite for orkester

Sverre Riise, Rotas Trombonekonsert

Sverre Riise er mangeårig solotrombonist i Kringkastingsorkestret og stiller seg foran orkesteret for å gi en sjelden musikkopplevelse.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Høyoktan-virtuositet med verdenspianist og KORK-venn Marianna Shirinyan.
Christian Eggen er en av Norges fremste Mozart-tolkere. Her er han både pianist og dirigent i Mozarts Pianokonsert nr. 9.
Norsk superdirigent og norsk kulturarv.