KORK kammer fra Store studio

KORK-musikere spiller kammerkonsert direkte fra Store studio onsdag 25. mars kl. 20.00

Du kan fortsatt nyte konserten her.

Kammerkonsert med musikere fra KORK direkte fra Store studio.
Norsk tromboneensemble, fløytist Anne Karine Hauge og cellist Emery Cardas med musikk fra Bach til ABBA.

Kammerkonsert med musikere fra KORK direkte fra Store studio. Norsk tromboneensemble, fløytist Anne Karine Hauge og cellist Emery Cardas med musikk fra Bach til ABBA.

Det har vært stille i Store studio noen dager nå. KORKs konserter er midlertidig avlyst, men onsdag kveld inviterer et knippe musikere til kammerkonsert, direkte på NRK klassisk og på nrk.no.

Vi har med oss Anne Karine Hauge på fløyte og Emery Cardas på cello i tillegg til Norsk tromboneensemble. Sammen gir de oss en så variert time med musikk som bare KORK-musikere kan. Musikk av Bach,Debussy, Jobim, Andersson/Ulvaeus mfl.

KORK er som resten av landet vårt preget av den alvorlige tiden vi lever i. Samtidig har vi et sterkt ønske om å fortsette å spille og skape musikalske opplevelser. Savnet av publikum i salen er merkbart, men musikken stopper aldri. Den vil KORK fortsatt prøve å bringe ut til hele landet. Sagt på en annen måte: KORK skal fortsette å spille på radio, TV og nett slik vi alltid har gjort. Det vil synes at dette er konserter produsert under helt spesielle forhold, men musikkgleden er like sterk og nær, selv om avstanden mellom notestativene er større. Vi håper du vil være med å dele musikken med oss!

Mer fra Kringkastingsorkestret

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.