KORK kammer - Rune Halvorsen med venner

NRK Store studio
onsdag 12. desember kl. 19.00

KORKs Rune Halvorsen
Foto: Opsahl / Bjørn

Rune Halvorsen, pauker
Berit Norbakken Solset, sopran m.fl.

Peter Maxwell Davies: Telos 135
Wolfgang A. Mozart: Serenata notturna K. 239
Markus Leoson: Hommage à Fryderyk
Terje Viken: Shadow to Shadow
Karin Rehnqvist: Puksongar - Lockrop

- På tide med en kammerkonsert hvor paukene er gjennomgangstema? For en del år tilbake fikk jeg gleden av å stå for en konsert i kammermusikkserien til KORK, og valgte da å gjøre en slagverks-konsert i samarbeid med våre kolleger i Oslo-filharmonien. Nå har jeg et håp om å få spille en konsert hvor jeg plukker repertoar med tanke på mitt hovedinstrument, altså paukene!
Og klart vi skal la vår paukespesialist Rune Halvorsen få ha en kammerkonsert som viser bredden i dette uunnværlige orkesterinstrumentet, helt fra Mozart, med paukene som en del av et større ensemble, til Rune helt alene i Markus Leosons hyllest til Chopin. Eller i kombinasjon med elektronikk i slagverksvenn Terje Vikens Shadow to Shadow. Og hvor ofte hører du kombinasjonen av kulokk og pauker? I Karin Rehnqvists puksongar sprenges grenser i møtet mellom gammelt og nytt, akkurat som i Maxwell Davies Telos 135 fra 2004, hvor paukene kombineres med fire barokktrompeter.

En sjelden anledning til å oppleve paukene i all sin velde og fargerikhet.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Høyoktan-virtuositet med verdenspianist og KORK-venn Marianna Shirinyan.
Christian Eggen er en av Norges fremste Mozart-tolkere. Her er han både pianist og dirigent i Mozarts Pianokonsert nr. 9.
Norsk superdirigent og norsk kulturarv.