KORK kammer - Rune Halvorsen med venner

NRK Store studio
onsdag 12. desember kl. 19.00

KORKs Rune Halvorsen
Foto: Opsahl / Bjørn

Rune Halvorsen, pauker
Berit Norbakken Solset, sopran m.fl.

Peter Maxwell Davies: Telos 135
Wolfgang A. Mozart: Serenata notturna K. 239
Markus Leoson: Hommage à Fryderyk
Terje Viken: Shadow to Shadow
Karin Rehnqvist: Puksongar - Lockrop

- På tide med en kammerkonsert hvor paukene er gjennomgangstema? For en del år tilbake fikk jeg gleden av å stå for en konsert i kammermusikkserien til KORK, og valgte da å gjøre en slagverks-konsert i samarbeid med våre kolleger i Oslo-filharmonien. Nå har jeg et håp om å få spille en konsert hvor jeg plukker repertoar med tanke på mitt hovedinstrument, altså paukene!
Og klart vi skal la vår paukespesialist Rune Halvorsen få ha en kammerkonsert som viser bredden i dette uunnværlige orkesterinstrumentet, helt fra Mozart, med paukene som en del av et større ensemble, til Rune helt alene i Markus Leosons hyllest til Chopin. Eller i kombinasjon med elektronikk i slagverksvenn Terje Vikens Shadow to Shadow. Og hvor ofte hører du kombinasjonen av kulokk og pauker? I Karin Rehnqvists puksongar sprenges grenser i møtet mellom gammelt og nytt, akkurat som i Maxwell Davies Telos 135 fra 2004, hvor paukene kombineres med fire barokktrompeter.

En sjelden anledning til å oppleve paukene i all sin velde og fargerikhet.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass