KORK kammer - Minna Svedberg med venner

NRK Store studio onsdag 11. september Kl. 19.00

Minna Svedberg

  • Frank Bridge: Lament for two Violas
  • Luciano Berio: Naturale
  • Johannes Brahms: Sekstett nr. 1

Directly from Sweden with love and altfiol. Velkommen til konsert med KORKs aller nyeste bratsjist!
I tillegg til et av Johannes Brahms´ lyseste og mest sjarmerende verk, får publikum oppleve to komposisjoner som er en sjeldenhet i våre konsertsaler. Frank Bridge er en av Englands store komponister, men fortsatt ukjent for mange. Kanskje mest kjent for å være læreren til Benjamin Britten, har han skrevet flere verk av stor betydning. Han var bratsjist, og i Lament fra 1912 får du til og med høre den sjeldne klangen av to bratsjer sammen, en klang som utnyttes til fulle av kjentmannen Bridge.
Også Luciano Berio hadde bratsjen som sin favoritt og skrev flere betydelige verk for instrumentet. Selv om det er bratsjen som leder an i Naturale fra 1985, får den et sterkt og viktig følge av slagverk og ikke minst en ferdiginnspilt siciliansk folkesang, som spiller med og mot instrumentene. Bratsjen legger seg tett opp mot det folkemusikalske i denne livfulle og dypt vakre musikken.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass