NRK Meny
Normal

KORK kammer - Janina Kronberger med venner

Onsdag 2. desember - NRK Store studio

Janina Kronberger
Foto: Anna Julia Granberg / Blunderbuss

NRK Store studio onsdag 2. desember kl. 19.30

Janina Kronberger, fiolin - Mathias Susaas Halvorsen, piano
Magnus Boye Hansen, fiolin - Musikere fra Kringkastingsorkestret

  • Wolfgang A. Mozart: Fiolinsonate i B-dur, K. 454
  • Sergej Prokofjev: Sonate for to fioliner i C-dur
  • Wolfgang Rihm: Hekton
  • Erich Wolfgang Korngold: Klaverkvintett

Janina Kronberger er vår sist ankomne fiolinist og gir oss musikk du kanskje kan glede deg over å høre første gang. Mozarts B-dursonate er kanskje ikke et slikt stykke, men til gjengjeld en favoritt for mange blant de over 30 fiolinsonatene han skrev. Prokofiev ble visstnok inspirert av et ikke så vellykket stykke musikk for to fioliner da han skrev sin Sonate i 1932. Selvfølgelig kunne han bedre, han kunne i alle fall gjøre det ”interessant nok i en 10-15 minutter”.
Hekton er et konsentrert kraftuttrykk for fiolin av piano, skrevet i 1972 av den da 20 år gamle tyske komponisten Wolfgang Rihm. Gled deg til formidlingsakrobatikk på flere plan.
Historien man gjerne hører om østerrikeren Erich Wolfgang Korngold, er om vidunderbarnet som etter hvert dro over dammen og ble filmmusikkomponist i Hollywood. Det er lett å glemme den store mengden med fantastiske verk han skrev i nesten alle genre. Klaverkvintetten er et i høy grad underspilt verk, som krever over evne av utøverne. Et verk verdt turen til Store studio alene.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Eksamenskonsert med KORK, to kandidater fra Norges musikkhøgskole og Dvoraks romantiske cellofavoritt. 
Nils Erik Måseidvåg, dirigent - Kyung Jun Lee, cello
Josef Suks storslagne symfoniske hyllest til sin svigerfar Antonin Dvorak. KORK dirigeres av eksamenskandidat på Norges musikkhøgskole, Nils Eirik Måseidvåg.