NRK Meny
Normal

KORK kammer - Harald Aadland med venner

NRK Store studio
onsdag 21. september kl. 19.30

Følg direktesendingen her.

Mangeårig konsertmester i KORK, Harald Aadland, innleder vår tiende sesong med kammerkonserter. Harald Aadland, fiolin. Alexander Taylor, piano. Dette Alpheis, horn

Harald Aadland, fiolin
Alexander Taylor, piano
Dette Alpheis, horn

  • Robert Schumann: Fiolinsonate nr. 2
  • Johannes Brahms: Trio for klaver, fiolin og horn

Mangeårig konsertmester i KORK, Harald Aadland, innleder vår tiende sesong med kammerkonserter.
Robert Schumanns liv var kort og heftig. Stort sett er det verkene fra hans tidlige år som spilles mest, men da er det lett å overse flere fine verk fra hans seneste periode, blant dem Fiolinsonate nr. 2 fra året 1851. Flere kammerverk ble skrevet i disse årene, ofte med en kombinasjon av det dramatiske, særlig i moll-stykkene, og det typisk ”Schumann-fantastiske”, det drømmeaktige, som spinnes inn i alle detaljene. Schumann trakk tidlig frem den unge Brahms som en av fremtidens store (”Hatten av, mine herrer. Et geni!”). Og Brahms skuffet oss ikke, heller ikke i kammermusikken, hvor han kanskje er romantikkens største. Det sies at klangen av horn er genuint romantisk, men det finnes likevel relativt få romantiske kammermusikkverk med horn. Brahms horntrio er et genialt unntak. Et fabelaktig verk, og temmelig virtuost for utøverne.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Aksel Rykkvin
Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Gunilla Süssmann