KORK kammer - Dette Alpheis med venner

NRK Store studio
onsdag 1. mars kl. 19.30

Dette Alpheis

Dette Alpheis horn m.fl.

  • Gustav Mahler/Arr: Klaus Simon: Symfoni nr. 4
  • Musikk av Aphex Twin arr. for kammerensemble

Dette Alpheis er vår nye solo-hornist, og i sin første kammerkonsert viser hun at hun finner seg godt til rette i Norges mest allsidige orkester. I denne konserten dytter hun på kammergrensene, hva angår repertoar og ensemblestørrelse. Normalt kreves det et stort orkester for å fremføre Mahlers 4. symfoni, men allerede på Mahlers tid var det en populær aktivitet å arrangere store symfoniske verk for kammerensembler. Klaus Simons glimrende arrangement er av nyere dato, skrevet så sent som 2007. Om ikke dette var sjeldent nok for en kammerkonsert, tror vi det er første gang vi spiller musikk av elektronika-komponisten Aphex Twin i Store studio. Musikken hans er geniforklart av folk i flere musikalske leire, og i en så stor grad at det finnes kammerversjoner av låtene hans. Dette blir en rytmisk og klanglig fest for de som kjenner sin besøkelsestid, men for at det skal skje, må nok Dette også pålegge sine kolleger temmelig heftige utfordringer.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

En konsert hvor både dirigent og solist er musikere i KORK. Hans Petter Mæhle dirigerer, og konsertmester Anders Nilsson er solist i Sjostakovitsj intense og gåtefulle Fiolinkonsert nr. 2.
Tsjajkovskijs Symfoni nr. 5 fra 1888 pleier å begeistre sitt publikum. Sterke følelser, vakre og dramatiske partier, og ikke minst hvordan symfonien løfter seg fra kamp til heroisk seier. Her dirigert av en av de beste norske dirigentene, Bjarte Engeset.
Carl Nilsen har dirigenteksamen med KORK og dirigerer både Carl Nielsens Helios-ouverture og Sjostakovitsj Cellokonsert, med diplomkandidat Joonho Shim som solist. Eksamenskonsert for både Norges musikkhøgskole og TV-studentene på Høgskolen i Lillehammer. Carl Nielsen: Helios-ouverture Dmitrij Sjostakovitsj: Cellokonsert nr. 1.