KORK kammer - Dette Alpheis med venner

NRK Store studio
onsdag 1. mars kl. 19.30

Dette Alpheis

Dette Alpheis horn m.fl.

  • Gustav Mahler/Arr: Klaus Simon: Symfoni nr. 4
  • Musikk av Aphex Twin arr. for kammerensemble

Dette Alpheis er vår nye solo-hornist, og i sin første kammerkonsert viser hun at hun finner seg godt til rette i Norges mest allsidige orkester. I denne konserten dytter hun på kammergrensene, hva angår repertoar og ensemblestørrelse. Normalt kreves det et stort orkester for å fremføre Mahlers 4. symfoni, men allerede på Mahlers tid var det en populær aktivitet å arrangere store symfoniske verk for kammerensembler. Klaus Simons glimrende arrangement er av nyere dato, skrevet så sent som 2007. Om ikke dette var sjeldent nok for en kammerkonsert, tror vi det er første gang vi spiller musikk av elektronika-komponisten Aphex Twin i Store studio. Musikken hans er geniforklart av folk i flere musikalske leire, og i en så stor grad at det finnes kammerversjoner av låtene hans. Dette blir en rytmisk og klanglig fest for de som kjenner sin besøkelsestid, men for at det skal skje, må nok Dette også pålegge sine kolleger temmelig heftige utfordringer.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.
Kringkastingsorkestret i Aulaen
To symfoniske giganter i lille Store studio. Tor Espen Aspaas er pianosolist i Burleske av Richard Strauss og Kolbjørn Holthe leder KORK i Jean Sibelius' aller siste symfoni. (2:2)