KORK kammer - Christian Krogvold Lundqvist med venner

Se og hør opptaket her!

Christian Krogvold Lundqvist, slagverk - Erlend Skomsvoll, piano - Kristoffer Almås, marimba - Sigstein Folgerø og Sanae Yoshida, piano - Strykere fra KORK
Audun Steffensen: Cryptics Part 1 (urfremf)
Luciano Berio: Linea
Chick Corea: Mozart Goes Dancing & Crystal Silence

Christian Krogvold Lundqvist, slagverk - Erlend Skomsvoll, piano - Kristoffer Almås, marimba - Sigstein Folgerø og Sanae Yoshida, piano - Strykere fra KORK

  • Audun Steffensen: Cryptics Part 1 (urfremf)
  • Luciano Berio: Linea
  • Chick Corea: Mozart Goes Dancing & Crystal Silence

Christian Krogvold Lundqvist er alternerende soloslagverker i KORK, og med sin bakgrunn fra Juillard i USA, er det lite som er ham fremmed i det mangfold av musikkstiler hans arbeidsplass tilbyr ham.

På denne konserten får vi oppleve noe av allsidigheten, i musikk som spenner fra jazz til en norsk urfremføring og en aldrende samtidsklassiker.

Audun Steffensen representerer i likhet med Lundqvist, den nye musikergenerasjonen. Med sin bakgrunn som jazzmusiker har han studert komposisjon på Norges musikkhøgskole, og allerede som 23-åring var han medkomponist med en av nestorene av norsk jazz, Paolo Vinaccia på hans verk Dommedag ifølge Paulus. Cryptic Parts for solo slagverk høres for første gang på denne konserten.

Erlend Skomsvoll er en god venn av KORK, som grensesprengende jazzpianist, arrangør og komponist, ikke minst når orkesteret har hatt heftige møter med bandet Come Shine. Skomsvoll har ved flere anledninger jobbet sammen med legenden Chick Corea, og er spillende arrangør i to av Coreas komposisjoner, her arrangert for vibrafon, piano og strykere.

Linea fra 1973 er i utgangspunktet skrevet som dansemusikk for den (etter Bartók) klassiske besetningen to pianoer og to slagverkere. Den dansbare elegansen og Berios glassklare klanger er en ren skjønnhetsåpenbaring.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.