KORK kammer - Christian Krogvold Lundqvist med venner

Se og hør opptaket her!

Christian Krogvold Lundqvist, slagverk - Erlend Skomsvoll, piano - Kristoffer Almås, marimba - Sigstein Folgerø og Sanae Yoshida, piano - Strykere fra KORK
Audun Steffensen: Cryptics Part 1 (urfremf)
Luciano Berio: Linea
Chick Corea: Mozart Goes Dancing & Crystal Silence

Christian Krogvold Lundqvist, slagverk - Erlend Skomsvoll, piano - Kristoffer Almås, marimba - Sigstein Folgerø og Sanae Yoshida, piano - Strykere fra KORK

  • Audun Steffensen: Cryptics Part 1 (urfremf)
  • Luciano Berio: Linea
  • Chick Corea: Mozart Goes Dancing & Crystal Silence

Christian Krogvold Lundqvist er alternerende soloslagverker i KORK, og med sin bakgrunn fra Juillard i USA, er det lite som er ham fremmed i det mangfold av musikkstiler hans arbeidsplass tilbyr ham.

På denne konserten får vi oppleve noe av allsidigheten, i musikk som spenner fra jazz til en norsk urfremføring og en aldrende samtidsklassiker.

Audun Steffensen representerer i likhet med Lundqvist, den nye musikergenerasjonen. Med sin bakgrunn som jazzmusiker har han studert komposisjon på Norges musikkhøgskole, og allerede som 23-åring var han medkomponist med en av nestorene av norsk jazz, Paolo Vinaccia på hans verk Dommedag ifølge Paulus. Cryptic Parts for solo slagverk høres for første gang på denne konserten.

Erlend Skomsvoll er en god venn av KORK, som grensesprengende jazzpianist, arrangør og komponist, ikke minst når orkesteret har hatt heftige møter med bandet Come Shine. Skomsvoll har ved flere anledninger jobbet sammen med legenden Chick Corea, og er spillende arrangør i to av Coreas komposisjoner, her arrangert for vibrafon, piano og strykere.

Linea fra 1973 er i utgangspunktet skrevet som dansemusikk for den (etter Bartók) klassiske besetningen to pianoer og to slagverkere. Den dansbare elegansen og Berios glassklare klanger er en ren skjønnhetsåpenbaring.

Mer fra Kringkastingsorkestret

Tabita Berglund, dirigent - Håvard Gimse, piano
Richard Wagner: Siegfrid-idyll
Geirr Tveitt: Pianokonsert nr. 1
Jean Sibelius: Lemminkäinen

Tabita Berglund og KORK

NRK Store studio fredag 19. februar kl. 18.00 Opplev konserten her!

Petr Popelka, dirigent
Marianne Beate Kielland, mezzosopran
Modest Musorgskij: En natt på Bloksberg
Jean Sibelius: Sanger i utvalg
Dmitrij Sjostakovitsj: Symfoni nr. 9

Petr Popelka og Marianne Beate Kielland

NRK Store studio torsdag 11. februar kl. 19.00 Følg strømmen direkte!

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.
Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.
KORK har sin siste konsert i Universitetets aula med sin sjefdirigent fra 2013-2020, Miguel Harth-Bedoya. Johan Dalene er solist i Zigeunerweisen. av Sarasate og Tzigane av Ravel. KORK åpner med Mathis der Mahler av Hindemith.