KORK kammer - Barber, Debussy, Korngold

NRK Store studio onsdag 8. januar kl. 19.00

Embrik Snerte
Foto: Ole Kaland / NRK

KORK kammer med musikere fra Kringkastingsorkestret

  • Samuel Barber: Summer Music
  • Claude Debussy: Sonate for fløyte, bratsj og harpe
  • Erich Wolfgang Korngold: Strykesekstett

Velkommen til et virkelig utsøkt utvalg kammermusikk, spilt av KORKs blåsere og strykere. Samuel Barbers Summer Music ble skrevet i 1956, med tanke på soloblåserne i Detroit symfoniorkester. Den er skrevet med tanke på de enkeltes kvaliteter som instrumentalister, men er blitt trykket til mang en blåsekvintetts bryst, som det fargerike og sjarmerende verket det er.

Sonaten for den fascinerende og til da uhørte sammensetning av fløyte, harpe og bratsj ble skrevet i 1915, egentlig tenkt som én av seks sonater for forskjellige instrumentkombinasjoner. Så langt kom han ikke, og sonaten ble et av hans siste verk. Utpreget fransk i klang og tekstur, peker verket likevel bakover til barokk inspirasjon, em kombinasjon som gir hele verket et besettende tidløst preg.

To år før begår 17-åringen Erich Wolfgang Korngold et kammermusikalsk mesterverk. Det er ennå noen år til han skal reise til Hollywood og revolusjonere filmmusikken, men skaper furore i den klassiske europeiske leiren med verk i flere genre (sekstetten skriver han samtidig som hans andre (!) opera). Inspirasjonen fra Brahms og hans sekstetter kan nok merkes,men i kombinasjon med Korngolds senromantiske og wienerske schwung gjør han sjangeren helt ut til sin egen.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Under Edvard Munchs sol i Universitetets aula spiller KORK Beethovens Pastorale-symfoni. Dirigent: Miguel Harth-Bedoya.
Kringkastingsorkestret - Tabita Berglund, dirigent - Amalie Stalheim, cello
Eksamenskonsert for Norges Musikkhøgskole. En av våre fremste unge solister møter KORK og et norsk dirigenttalent i Sergej Prokofjevs Sinfonia concertante.