KORK kammer - Barber og Korngold

NRK Store studio onsdag 8. januar kl. 19.00

Embrik Snerte
Foto: Ole Kaland / NRK

KORK kammer med musikere fra Kringkastingsorkestret

  • Samuel Barber: Summer Music
  • Alexander Glazunov: Rêverie orientale
  • Erich Wolfgang Korngold: Strykesekstett

Velkommen til et virkelig utsøkt utvalg kammermusikk, spilt av KORKs blåsere og strykere. Samuel Barbers Summer Music ble skrevet i 1956, med tanke på soloblåserne i Detroit symfoniorkester. Den er skrevet med tanke på de enkeltes kvaliteter som instrumentalister, men er blitt trykket til mang en blåsekvintetts bryst, som det fargerike og sjarmerende verket det er.

Førti år før begår 17-åringen Erich Wolfgang Korngold et kammermusikalsk mesterverk. Det er ennå noen år til han skal reise til Hollywood og revolusjonere filmmusikken, men skaper furore i den klassiske europeiske leiren med verk i flere genre (sekstetten skriver han samtidig som hans andre (!) opera). Inspirasjonen fra Brahms og hans sekstetter kan nok merkes,men i kombinasjon med Korngolds senromantiske og wienerske schwung gjør han sjangeren helt ut til sin egen.

Som en romantisk bonus derimellom, kommeret sjeldent spilt stykke for klarinett og strykekvartett. Den lett eksotiske Rêverie orientale fra 1887.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.