NRK Meny
Normal

KORK kammer - Alessio Bax

NRK Store studio
onsdag 30. november kl. 19.30 Følg konserten direkte

Pianomesteren Alessio Bax med musikere fra KORK
Wolfgang A. Mozart: Klaverkvartett i Ess-dur. Johann Nepomuk Hummel: Septett for piano, fløyte, obo, horn, bratsj, cello og kontrabass, op.74.

Alessio Bax, piano
Musikere fra Kringkastingsorkestret

  • Wolfgang A. Mozart: Klaverkvartett i Ess-dur
  • Johann Nepomuk Hummel: Septett for piano, fløyte, obo, horn, bratsj, cello og kontrabass, op. 74

Nok en pianostjerne skal besøke KORK denne høsten. Alessio Bax har vunnet flere høythengende priser, er stadig å høre med verdens fremste orkestre og har et påfallende bredt repertoar. En så formidabel musiker måtte vi bare ha med på en KORK kammer. Han skal sammen med et knippe KORK-musikere spille to verk som også har sine forbindelser til konserten dagen etter. Begge konserter med musikk fra den (wiener)klassiske perioden, eller inspirert av den. Ett av verkene er den ene av Mozarts to kvartetter for piano og strykere fra året 1786. Omtrent på denne tiden entrer et nytt vidunderbarn Wien og blir Mozarts kanskje mest fremragende elev. Johann Nepomuk Hummels musikk har en tydelig påvirkning fra Mozart, ikke minst i elegansen, men også med elementer som peker frem mot en gryende romantikk. Septetten er et av Alessio Bax´ favorittverk.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Aksel Rykkvin
Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Gunilla Süssmann