NRK Meny
Normal

KORK kammer - Alessio Bax

NRK Store studio
onsdag 30. november kl. 19.30 Følg konserten direkte

Pianomesteren Alessio Bax med musikere fra KORK
Wolfgang A. Mozart: Klaverkvartett i Ess-dur. Johann Nepomuk Hummel: Septett for piano, fløyte, obo, horn, bratsj, cello og kontrabass, op.74.

Alessio Bax, piano
Musikere fra Kringkastingsorkestret

  • Wolfgang A. Mozart: Klaverkvartett i Ess-dur
  • Johann Nepomuk Hummel: Septett for piano, fløyte, obo, horn, bratsj, cello og kontrabass, op. 74

Nok en pianostjerne skal besøke KORK denne høsten. Alessio Bax har vunnet flere høythengende priser, er stadig å høre med verdens fremste orkestre og har et påfallende bredt repertoar. En så formidabel musiker måtte vi bare ha med på en KORK kammer. Han skal sammen med et knippe KORK-musikere spille to verk som også har sine forbindelser til konserten dagen etter. Begge konserter med musikk fra den (wiener)klassiske perioden, eller inspirert av den. Ett av verkene er den ene av Mozarts to kvartetter for piano og strykere fra året 1786. Omtrent på denne tiden entrer et nytt vidunderbarn Wien og blir Mozarts kanskje mest fremragende elev. Johann Nepomuk Hummels musikk har en tydelig påvirkning fra Mozart, ikke minst i elegansen, men også med elementer som peker frem mot en gryende romantikk. Septetten er et av Alessio Bax´ favorittverk.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.