KORK kammer - Alessio Bax

NRK Store studio
onsdag 30. november kl. 19.30 Følg konserten direkte

Pianomesteren Alessio Bax med musikere fra KORK
Wolfgang A. Mozart: Klaverkvartett i Ess-dur. Johann Nepomuk Hummel: Septett for piano, fløyte, obo, horn, bratsj, cello og kontrabass, op.74.

Alessio Bax, piano
Musikere fra Kringkastingsorkestret

  • Wolfgang A. Mozart: Klaverkvartett i Ess-dur
  • Johann Nepomuk Hummel: Septett for piano, fløyte, obo, horn, bratsj, cello og kontrabass, op. 74

Nok en pianostjerne skal besøke KORK denne høsten. Alessio Bax har vunnet flere høythengende priser, er stadig å høre med verdens fremste orkestre og har et påfallende bredt repertoar. En så formidabel musiker måtte vi bare ha med på en KORK kammer. Han skal sammen med et knippe KORK-musikere spille to verk som også har sine forbindelser til konserten dagen etter. Begge konserter med musikk fra den (wiener)klassiske perioden, eller inspirert av den. Ett av verkene er den ene av Mozarts to kvartetter for piano og strykere fra året 1786. Omtrent på denne tiden entrer et nytt vidunderbarn Wien og blir Mozarts kanskje mest fremragende elev. Johann Nepomuk Hummels musikk har en tydelig påvirkning fra Mozart, ikke minst i elegansen, men også med elementer som peker frem mot en gryende romantikk. Septetten er et av Alessio Bax´ favorittverk.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

En konsert hvor både dirigent og solist er musikere i KORK. Hans Petter Mæhle dirigerer, og konsertmester Anders Nilsson er solist i Sjostakovitsj intense og gåtefulle Fiolinkonsert nr. 2.
Tsjajkovskijs Symfoni nr. 5 fra 1888 pleier å begeistre sitt publikum. Sterke følelser, vakre og dramatiske partier, og ikke minst hvordan symfonien løfter seg fra kamp til heroisk seier. Her dirigert av en av de beste norske dirigentene, Bjarte Engeset.
Carl Nilsen har dirigenteksamen med KORK og dirigerer både Carl Nielsens Helios-ouverture og Sjostakovitsj Cellokonsert, med diplomkandidat Joonho Shim som solist. Eksamenskonsert for både Norges musikkhøgskole og TV-studentene på Høgskolen i Lillehammer. Carl Nielsen: Helios-ouverture Dmitrij Sjostakovitsj: Cellokonsert nr. 1.