NRK Meny
Normal

KORK jubilerer - hilsen fra tre sjefer

Hilsen fra kringkastingssjefen, kulturredaktøren og orkestersjefen.

Kringkastingsorkestret (KORK)
Foto: Anna Julia Granberg / Blunderbuss/NRK

Denne høsten er Kringkastingsorkestret 70 år. Orkestret har kommet en lang vei siden Øyvind Bergh ledet 24 musikere gjennom den ukentlige Meloditimen som ble sendt fra Store Studio i 1946. Meloditimen spiller vi fortsatt, til glede for dem som har fulgt orkestrets vekst og utvikling. I dag teller vi 54 musikere, som sammen med vår internasjonalt anerkjente sjefdirigent – Miguel Harth-Bedoya – spiller et usedvanlig bredt repertoar. Norges beste solister har opptrådt med KORK. Vi bidrar i nasjonale markeringer og løfter nye talenter. Derfor har vi fortsatt en spesiell plass i publikums hjerter, som hele landets orkester.

Jubileumssesongen markeres med et rikt program av store og små konserter. Et høydepunkt foregår i Den Norske Opera og ballett i oktober, når 180 fjerdeklassinger skal spille og synge klassiske slagere med KORK og Solistkoret. Kanskje vil noen av disse utvikle musikkinteressen sin og bli morgendagens helter. Forestillingen heter Gåsehud. Vi garanterer at tilskuerne vil kjenne denne spesielle opplevelsen på kroppen.


Universitetets aula, med Edvard Munchs unike utsmykning, er blitt faste omgivelser for KORKs hovedstadskonserter. I oktober blir det jubileumskonsert nettopp her, med solist fra egne rekker. Vi skal feire hundreårsjubileet for Samefolkets dag, spille på Oslo jazzfestival og Oslo World Music festival. Det klassiske repertoaret går gjennom hele sesongen, med landets ypperste solister: Tine Thing Helseth, Tora Augestad, David Coucheron og Christian Ihle Hadland. Og mange flere!

Så kom på konsert. Vi lover store musikalske opplevelser med en bredde og en lekenhet som er jubileet verdig.

Thor Gjermund Eriksen og Kringkastingsorkesteret (KORK)
Foto: Hege Bakken Riise / NRK
Rolf Lennart Stensø og Hege Duckert
Foto: Ole Kaland / NRK / Ole Kaland

Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef
Hege Duckert, kulturredaktør
Rolf Lennart Stensø, orkestersjef

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.