NRK Meny
Normal

KORK i Store studio #6 - Sibelius og Strauss

Fredag 15. april - NRK Store studio - se og hør direkte!

Kolbjørn Holthe, dirigent
Tor Espen Aspaas, piano
Richard Strauss: Träumerei am Kamin
Jean Sibelius: Symfoni nr. 6
Richard Strauss: Burleske for piano og orkester
Jean Sibelius: Symfoni nr. 7

NRK Store studio fredag 15. april kl. 18.00

Kolbjørn Holthe, dirigent
Tor Espen Aspaas, piano

  • Richard Strauss: Träumerei am Kamin
  • Jean Sibelius: Symfoni nr. 6
  • Richard Strauss: Burleske for piano og orkester
  • Jean Sibelius: Symfoni nr. 7

Dirigenten Kolbjørn Holthe, til daglig konsertmester i orkesteret, innrømmer gladelig at denne konserten er en aldri så liten drøm å få dirigere. Og hvilken dirigent vil vel klage over å få dirigere to Sibelius-symfonier på en kveld? Her får du de to siste av Nordens kanskje største symfoniker; den gåtefulle sjette, og den syvende, det grensesprengende symfoniske punktum fra 1924, før Sibelius noen få år etter gikk inn i kompositorisk stillhet, helt frem til sin død mer enn 30 år etterpå.
En annen orkestermester, Richard Strauss, gir oss en mild og vakker åpning ved peisen, i et mellomspill hentet fra operaen Intermezzo. Og når vi snakker om musikalske drømmer, har det vært et gammelt ønske for pianist Tor Espen Aspaas å få spille Burleske, et ungdomsverk av Strauss, og i sin tid karakterisert som uspillelig nonsensmusikk. Det skulle faktisk gå noen år før komponisten selv var overbevist om at han egentlig hadde skrevet et mesterverk.

Tor Espen Aspaas

Tor Espen Aspaas

Foto: Tevje Akerø

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.