NRK Meny
Normal

KORK i Store studio #5 - Ny fiolinkonsert

Torsdag 31. mars - NRK Store studio

Geir Inge Lotsberg

NRK Store studio torsdag 31. mars kl. 19.30

Følg konserten direkte!

Bjarte Engeset, dirigent
Geir Inge Lotsberg, fiolin

  • Herman Vogt: Fiolinkonsert (urfremf.)
  • Peter Tsjaikovskij: Symfoni nr. 5

Geir Inge Lotsberg er en av våre fremste fiolinister, og det har han vært i mer enn tre tiår, siden han svært ung entret scenen som en ettertraktet solist, orkestermusiker og kammermusiker. Han er primarius i fremragende Oslo strykekvartett, som han var med på å starte i 1991. KORK er alltid glade for å bringe ny, norsk musikk til torgs, og her er Lotsberg solist i et verk han har bestilt av den norske komponisten Herman Vogt.

Herman Vogt

Herman Vogt

Komponisten sier selv om verket:

Det er et symfonisk verk i stor skala, hvor fiolinen delvis har en obligat rolle, mens orkesteret bygger de førende strukturene. Fiolinen og orkesteret reperesenterer motsetninger i forskjellige passasjer, som spilles ut som kontraster: Fiolinsoloen mot det massive orkesteret.

Det er også en stor glede å få ønske velkommen Bjarte Engeset tilbake som dirigent for KORK. Sist han var hos oss ga han en medrivende tolkning av Beethovens Eroica-symfoni, og også denne gangen står en symfonisk påle på programmet. Tsjajkovskijs Symfoni nr. 5 fra 1888 pleier å begeistre sitt publikum. Sterke følelser, vakre og dramatiske partier, og ikke minst hvordan symfonien løfter seg fra kamp til heroisk seier, er vår garanti for en stor musikkopplevelse i Store studio.

BILLETTER

Konserten sendes også på NRK P2 onsdag 13. april.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Eksamenskonsert med KORK, to kandidater fra Norges musikkhøgskole og Dvoraks romantiske cellofavoritt. 
Nils Erik Måseidvåg, dirigent - Kyung Jun Lee, cello
Josef Suks storslagne symfoniske hyllest til sin svigerfar Antonin Dvorak. KORK dirigeres av eksamenskandidat på Norges musikkhøgskole, Nils Eirik Måseidvåg.