NRK Meny
Normal

KORK i Store studio - Oboist Trygve Aarvik

NRK Store studio
onsdag 11. april kl. 19.30

Trygve Aarvik
Foto: Anna-Julia Granberg Nyhetsspiller / Blunderbuss

Ingar Bergby, dirigent
Trygve Aarvik, obo

  • Johan Kvandal: Konsert for obo og strykere
  • Anton Bruckner: Symfoni nr. 4

Du har nok både hørt og sett Trygve Aarvik, Kringkastings-orkestrets solooboist siden 1980. Skulle bare mangle at han ikke skal ta seg turen foran orkesteret en gang imellom. Han skal spille inn en plate med norske obokonserter, og en av dem er Kvandals fra 1977. Kvandal, en av våre sentrale komponister etter siste krig, henter inspirasjon fra 1900-tallets nyklassiske strømninger og den norske folkemusikken og her kanskje aller mest fra oboens klangmuligheter.
«Den romantiske» er tilnavnet Anton Bruckner selv ga sin Symfoni nr. 4 fra 1877 (+ div. revisjoner frem til 1888) . Det lurer kanskje noen romantiske historier bak, men først og fremst er det de lange linjene og stor symfonisk klang som løfter oss ut av hverdagen og inn i romantikken. Ingar Bergby er en av KORKs favorittdirigenter. Dette er hans tolkning.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Kringkastingsorkestret og Come Shine møttes i Store studio i 2015 for å spille standardlåter i Erlend Skomsvolls spinnville arrangementer. Erlend Skomsvoll, kapellmester og tangenter, Live Maria Roggen, vokal, Sondre Meisfjord, bass og Håkon Mjåset Johansen, trommer
Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.