NRK Meny
Normal

KORK i Store studio - Oboist Trygve Aarvik

NRK Store studio
onsdag 11. april kl. 19.30

Trygve Aarvik
Foto: Anna-Julia Granberg Nyhetsspiller / Blunderbuss

Ingar Bergby, dirigent
Trygve Aarvik, obo

  • Johan Kvandal: Konsert for obo og strykere
  • Anton Bruckner: Symfoni nr. 4

Du har nok både hørt og sett Trygve Aarvik, Kringkastings-orkestrets solooboist siden 1980. Skulle bare mangle at han ikke skal ta seg turen foran orkesteret en gang imellom. Han skal spille inn en plate med norske obokonserter, og en av dem er Kvandals fra 1977. Kvandal, en av våre sentrale komponister etter siste krig, henter inspirasjon fra 1900-tallets nyklassiske strømninger og den norske folkemusikken og her kanskje aller mest fra oboens klangmuligheter.
«Den romantiske» er tilnavnet Anton Bruckner selv ga sin Symfoni nr. 4 fra 1877 (+ div. revisjoner frem til 1888) . Det lurer kanskje noen romantiske historier bak, men først og fremst er det de lange linjene og stor symfonisk klang som løfter oss ut av hverdagen og inn i romantikken. Ingar Bergby er en av KORKs favorittdirigenter. Dette er hans tolkning.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Eksamenskonsert med KORK, to kandidater fra Norges musikkhøgskole og Dvoraks romantiske cellofavoritt. 
Nils Erik Måseidvåg, dirigent - Kyung Jun Lee, cello
Josef Suks storslagne symfoniske hyllest til sin svigerfar Antonin Dvorak. KORK dirigeres av eksamenskandidat på Norges musikkhøgskole, Nils Eirik Måseidvåg.