NRK Meny
Normal

KORK i Store studio - Håkon Kornstad

Torsdag 16. mars kl. 19.30 (UTSOLGT)

Se og hør direkte torsdag kl. 19.30!

Tenor og saksofonist Håkon Kornstad med sin særegne kombinasjon av opera og jazz. Med band og KORK, ledet av Christian Eggen

Håkon Kornstad er en av våre dyktigste og mest spennende jazz-saksofonister, og han kunne sikkert ha fylt all sin tid med stadig nye og utfordrende prosjekter i jazzens tjeneste. Så oppdaget han opera. Det førte ham til studier på Operahøgskolen og med opptredener på Operaen i flere tenorroller. At han så fant ut at klassisk opera og jazz-saksofon faktisk gikk an å kombinere på en scene, og med stor kunstnerisk suksess, sier nok noe om Kornstads kreative kunstnersjel.
I Store studio skal KORK og Kornstad bringe kreativiteten til et symfonisk nivå.

Håkon Kornstad, tenor og saksofon

Sigbjørn Apeland, harmonium

Lars Johansen, cembalo, celesta og flygel

Per Zanussi, kontrabass

Øyvind Skarbø, trommer

Christian Eggen, dirigent

Dirigent: Christian Eggen

UTSOLGT! Følg strømmingen direkte her.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.