NRK Meny
Normal

KORK i Store studio - Hadelich og Harth-Bedoya

NRK Store studio
torsdag 1. juni kl. 19.30

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Augustin Hadelich, fiolin
Johannes Brahms:
Tragisk ouverture
Fiolinkonsert

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Augustin Hadelich, fiolin

Johannes Brahms:

  • Tragisk ouverture
  • Fiolinkonsert

Forrige KORK-sesong ble åpnet sensasjonelt av en av de absolutt fremste fiolinistene i verden i dag. Jubelen sto i taket for Augustin Hadelichs tolkning av Brahms´ fiolinkonsert, et av romantikkens flotteste solistverk, uansett instrument. Om du gikk glipp av det, gir vi deg sjansen igjen, når vi inviterer til konsert i forbindelse med innspillingen av samme konsert. Hadelich har allerede spilt inn Bartóks og Mendelssohns fiolinkonserter med KORK, til stor applaus fra kritikere og publikum verden over. Nå kan din applaus foreviges på nok en mesterinnspilling.

Miguel Harth-Bedoya og Augustin Hadelich

Fra prøverpå Brahms fiolinkonsert i Store studio

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Konserten åpner med Tragisk ouverture, ikke svært tragisk, men med et alvor som står i kontrast til den Akademiske festouverturen, skrevet samme år. Kanskje Brahms syntes det hele ble litt for muntert.

Les også: Grammy-vinner spiller med KORK

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.