NRK Meny
Normal

KORK i Store studio - Hadelich og Harth-Bedoya

NRK Store studio
torsdag 1. juni kl. 19.30

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Augustin Hadelich, fiolin
Johannes Brahms:
Tragisk ouverture
Fiolinkonsert

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Augustin Hadelich, fiolin

Johannes Brahms:

  • Tragisk ouverture
  • Fiolinkonsert

Forrige KORK-sesong ble åpnet sensasjonelt av en av de absolutt fremste fiolinistene i verden i dag. Jubelen sto i taket for Augustin Hadelichs tolkning av Brahms´ fiolinkonsert, et av romantikkens flotteste solistverk, uansett instrument. Om du gikk glipp av det, gir vi deg sjansen igjen, når vi inviterer til konsert i forbindelse med innspillingen av samme konsert. Hadelich har allerede spilt inn Bartóks og Mendelssohns fiolinkonserter med KORK, til stor applaus fra kritikere og publikum verden over. Nå kan din applaus foreviges på nok en mesterinnspilling.

Miguel Harth-Bedoya og Augustin Hadelich

Fra prøverpå Brahms fiolinkonsert i Store studio

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Konserten åpner med Tragisk ouverture, ikke svært tragisk, men med et alvor som står i kontrast til den Akademiske festouverturen, skrevet samme år. Kanskje Brahms syntes det hele ble litt for muntert.

Les også: Grammy-vinner spiller med KORK

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Aksel Rykkvin
Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Gunilla Süssmann