NRK Meny
Normal

KORK i Store studio - Fløytekonsert av Jon Øivind Ness

NRK Store studio
torsdag 8. februar kl. 19.30

Anne Karine Hauge
Foto: Espen Torhaug

Ingar Bergby, dirigent
Anne Karine Hauge, fløyte

  • Jon Øivind Ness: Fløytekonsert, Ætscæke (urfr)
  • Peter Tsjaikovskij: Symfoni nr. 1 "Vinterdagdrømmer"

Bli med på urfremføring!
Anne Karine Hauge er mangeårig fløytist i Kringkastingsorkestret, og det innebærer som du sikkert vet en ganske enorm stilistisk bredde. Hun er i tillegg høyspesialisert i den nye musikken, som fløytist i Cikada og Cikada trio, blant Norges fremste samtidsmusikkensembler siden starten i 1989. Hun skal fremføre for aller første gang et verk av en av våre mest senrale komponister. Jon Øivind Ness har en stor verkliste, flere av dem skrevet for KORK. Fløytekonserten er skrevet for Anne Karine Hauge, men den vennskapelige gesten forhindrer ikke et svært krevende og teknisk utfordrende verk.
Fløytekonserten rammes inn av to Haydn-symfonier, fra de 12 siste, de såkalte London-symfoniene, skrevet av en komponist på høyden av sin skaperkraft og popularitet.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Eksamenskonsert med KORK, to kandidater fra Norges musikkhøgskole og Dvoraks romantiske cellofavoritt. 
Nils Erik Måseidvåg, dirigent - Kyung Jun Lee, cello
Josef Suks storslagne symfoniske hyllest til sin svigerfar Antonin Dvorak. KORK dirigeres av eksamenskandidat på Norges musikkhøgskole, Nils Eirik Måseidvåg.