NRK Meny
Normal

KORK i Store studio - Coro

NRK Store studio
torsdag 1. februar kl. 18.00

Grete Pedersen og Det Norske Solistkor
Foto: CF-Wesenberg + 47 900 25 255

Grete Pedersen, dirigent
Det Norske Solistkor

  • Luciano Berio: Coro

Italienske Luciano Berio (1925-2003) er kjent for sine eksperimentelle verk, men også for musikk som når et bredere publikum. Han var en komponist som benyttet de modernistiske komposisjonsteknikkene på sine egen og høyst fascinerende måte.
Coro fra 1974-76 kan absolutt regnes som et av hans kjerneverk, men det er musikk som krever såpass av sine utøvere at det er en virtuos begivenhet at det i det hele tatt
fremføres. Nå skal verket spilles inn på plate og du får være med på prosessen.
Musikken er for 40 stemmer og 40 instrumenter, med sangerne plassert i orkesteret, slik at stemme og instrument sidestilles, både klanglig og visuelt. Folklore er en inspirasjon her som i flere andre verk, også i tekstene som kombineres med dikt av Pablo Neruda (Residencia en la Tierra). 32 små deler glir over i hverandre og danner en rik klangverden, og for å bruke Berios egen beskrivelse:
”Som musikalske bilder skrevet inn som grafitti på byens harmoniske landskap.”
Resultatet er mektig og medrivende og her fremført av Norges beste kor og vår fremste kordirigent.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.