NRK Meny
Normal

KORK i Store studio - Coro

NRK Store studio
torsdag 1. februar kl. 18.00

Grete Pedersen og Det Norske Solistkor
Foto: CF-Wesenberg + 47 900 25 255

Grete Pedersen, dirigent
Det Norske Solistkor

  • Luciano Berio: Coro

Italienske Luciano Berio (1925-2003) er kjent for sine eksperimentelle verk, men også for musikk som når et bredere publikum. Han var en komponist som benyttet de modernistiske komposisjonsteknikkene på sine egen og høyst fascinerende måte.
Coro fra 1974-76 kan absolutt regnes som et av hans kjerneverk, men det er musikk som krever såpass av sine utøvere at det er en virtuos begivenhet at det i det hele tatt
fremføres. Nå skal verket spilles inn på plate og du får være med på prosessen.
Musikken er for 40 stemmer og 40 instrumenter, med sangerne plassert i orkesteret, slik at stemme og instrument sidestilles, både klanglig og visuelt. Folklore er en inspirasjon her som i flere andre verk, også i tekstene som kombineres med dikt av Pablo Neruda (Residencia en la Tierra). 32 små deler glir over i hverandre og danner en rik klangverden, og for å bruke Berios egen beskrivelse:
”Som musikalske bilder skrevet inn som grafitti på byens harmoniske landskap.”
Resultatet er mektig og medrivende og her fremført av Norges beste kor og vår fremste kordirigent.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Eksamenskonsert med KORK, to kandidater fra Norges musikkhøgskole og Dvoraks romantiske cellofavoritt. 
Nils Erik Måseidvåg, dirigent - Kyung Jun Lee, cello
Josef Suks storslagne symfoniske hyllest til sin svigerfar Antonin Dvorak. KORK dirigeres av eksamenskandidat på Norges musikkhøgskole, Nils Eirik Måseidvåg.