KORK i Store studio - Sandvik og Schumann

NRK Store studio onsdag 9. november kl. 19.30

Følg konserten direkte på nett!

Kringkastingsorkestret
Andreas Hanson, dirigent
Audun Sandvik, cello
•	Robert Schumann: Cellokonsert
•	Pjotr Tsjajkovskij: Symfoni nr. 4

Andreas Hanson, dirigent

Audun Sandvik, cello

  • Robert Schumann: Cellokonsert
  • Pjotr Tsjajkovskij: Symfoni nr. 4

Velkommen til en helromantisk aften i Store studio!

KORKs dyktige solo-cellist Audun Sandvik har valgt seg Robert Schumanns cellokonsert, et verk som gir lytteren god anledning til å smelte vekk i langstrakte, vakre cellolinjer. Konserten ble skrevet i 1850, før Schumann skulle gå inn i en periode med sterk depresjon, men han skriver cellokonserten i løpet av svært kort tid, nesten som han vil klamre seg fast til den strimen av lys som går gjennom hele verket.

Også komponisten Peter Tsjajkovskij hadde sin dose av kvaler og livsproblemer, og i kjølvannet av et katastrofeekteskap skriver han sin 4. symfoni i 1878. Selv om han vekslet i forklaringene på om det var konkrete utenforliggende historier knyttet til hans symfonier, har man en sterk fornemmelse av at han skriver sitt eget liv, særlig i de tre siste symfoniene. Den 4. er også blitt kalt hans "skjebnesymfoni", med en skjebnetung melodi som setter stemningen fra begynnelsen. Gjennom fire satser dras lytteren gjennom en heftig musikalsk kamp som (kanskje) krones med en triumf mot slutten av symfonien.

BILLETTER

Audun Sandvik

Hør Audun groove i Chaconne av Falconieri

Audun Sandvik, solocellist i KORK, fremfører Elvis´ udødelige klassiker Love Me Tender på sag. Petter Winroth (trombonist i KORK) spiller piano.
Pubkonsert på Olsen Café på Bryn i Oslo.

Audun kan også spille på sag

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Amjad Ali Khan, sarod
David Cooper, horn
Christian Krogvold Lundqvist