NRK Meny
Normal

KORK i Store studio - Klassisk med Bax og Harth-Bedoya

NRK Store studio
torsdag 1. desember kl. 19.30. Følg konserten direkte!

KORK i Store studio
Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Alessio Bax, piano
Sergej Prokofiev: Symfoni nr. 1, ”Den klassiske”
Wolfgang A. Mozart: Pianokonsert nr. 24 i c-moll
Joseph Haydn: Ouverture til L’Infedeltà Delusa
Igor Stravinskij: Pulcinella

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Alessio Bax, piano

  • Sergej Prokofiev: Symfoni nr. 1, ”Den klassiske”
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsert nr. 24 i c-moll
  • Joseph Haydn: Ouverture til L’Infedeltà Delusa
  • Igor Stravinskij: Pulcinella-suite

Bax følger opp kammerkonserten fra dagen før med nok et verk av mesteren Wolfgang. Som et av få Mozart-verk i moll, er det Pianokonsert nr. 24 som blir kveldens mest dramatiske, med varsler om en kommende romantisk tidsalder. Konsertens lettbente klassiske eleganse er det to russiske 1900-tallskomponister som står for. Prokofjevs sjarmerende ”svennestykke” i Haydn-stil er med rette blitt ett av hans mest populære verk. Stravinskijs musikk til Pulcinella er hans orkestrering av det man da mente var musikk av Pergolesi (noe man nå er mer i tvil om). Dette er Stravinskij på sitt mest muntre, i musikk til Diaghilevs Commedia dell´arte-inspirerte ballett. En genuin klassiker får vi i en ouverture fra en av Haydns operaer. Hans ”musikalske burlesk” L’Infedeltà Delusa ble skrevet i 1773.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.