KORK i Store studio - Klassisk med Bax og Harth-Bedoya

NRK Store studio
torsdag 1. desember kl. 19.30. Følg konserten direkte!

KORK i Store studio
Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Alessio Bax, piano
Sergej Prokofiev: Symfoni nr. 1, ”Den klassiske”
Wolfgang A. Mozart: Pianokonsert nr. 24 i c-moll
Joseph Haydn: Ouverture til L’Infedeltà Delusa
Igor Stravinskij: Pulcinella

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Alessio Bax, piano

  • Sergej Prokofiev: Symfoni nr. 1, ”Den klassiske”
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsert nr. 24 i c-moll
  • Joseph Haydn: Ouverture til L’Infedeltà Delusa
  • Igor Stravinskij: Pulcinella-suite

Bax følger opp kammerkonserten fra dagen før med nok et verk av mesteren Wolfgang. Som et av få Mozart-verk i moll, er det Pianokonsert nr. 24 som blir kveldens mest dramatiske, med varsler om en kommende romantisk tidsalder. Konsertens lettbente klassiske eleganse er det to russiske 1900-tallskomponister som står for. Prokofjevs sjarmerende ”svennestykke” i Haydn-stil er med rette blitt ett av hans mest populære verk. Stravinskijs musikk til Pulcinella er hans orkestrering av det man da mente var musikk av Pergolesi (noe man nå er mer i tvil om). Dette er Stravinskij på sitt mest muntre, i musikk til Diaghilevs Commedia dell´arte-inspirerte ballett. En genuin klassiker får vi i en ouverture fra en av Haydns operaer. Hans ”musikalske burlesk” L’Infedeltà Delusa ble skrevet i 1773.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

En konsert hvor både dirigent og solist er musikere i KORK. Hans Petter Mæhle dirigerer, og konsertmester Anders Nilsson er solist i Sjostakovitsj intense og gåtefulle Fiolinkonsert nr. 2.
Tsjajkovskijs Symfoni nr. 5 fra 1888 pleier å begeistre sitt publikum. Sterke følelser, vakre og dramatiske partier, og ikke minst hvordan symfonien løfter seg fra kamp til heroisk seier. Her dirigert av en av de beste norske dirigentene, Bjarte Engeset.
Carl Nilsen har dirigenteksamen med KORK og dirigerer både Carl Nielsens Helios-ouverture og Sjostakovitsj Cellokonsert, med diplomkandidat Joonho Shim som solist. Eksamenskonsert for både Norges musikkhøgskole og TV-studentene på Høgskolen i Lillehammer. Carl Nielsen: Helios-ouverture Dmitrij Sjostakovitsj: Cellokonsert nr. 1.